Картофени кюфтета с гъби

26 януари 2020
Кулинария
22653
 

Най-често кюфтетата се приготвят от месо или риба. Не е нужно обаче да се ограничавате само с тези продукти. Постните зеленчукови кюфтета също са много вкусни и полезни. Можете да експериментирате със съставките, колкото искате. Почти всяка комбинация ще бъде успешна.

Днес ви предлагаме вкусни и засищащи картофени кюфтета. Към тях можете да прибавите и гъби. От това само ще направи ястието ви още по-добро.

Продукти: 700 г картофи, 200 г гъби, 150 г лук, зехтин или растително масло за пържене, 2-3 суп. лъж. брашно, по желание по 1 суп. лъж. суха коприва и мента, 1 дафинов лист.

Приготвяне: Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода, като прибавите и дафиновия лист. След като са готови, изсипете водата, махнете дафиновия лист и смачкайте на пюре.

Нарежете лука на ситно и го запържете в олиото до златисто. Добавете го към картофеното пюре. Поръсете отгоре със стритите коприва и мента. Разбъркайте всичко добре.

Нарежете гъбите на малки парченца и по желание леко ги задушете в мазнина. Прибавете ги към картофеното пюре. Добавете брашното и разбъркайте добре. От получената смес оформете кюфтета с размер на малка мандарина. Оваляйте в брашното и ги изпържете в олио от двете страни до златистокафяво.

Още от Кулинария
0

Паниран праз Продукти: 6-7 стръка праз, 2 яйца, олио, галета, брашно черен пипер, сол Приготвяне: Нарежете праза на парчета с дължина около 8 см. Пуснете ги във вряща

0

Продукти: (за шоколадовата кексова основа) Всички продукти трябва да са със стайна температура: 80 г масло (можете да го замените с маргарин), 2 яйца, 80 г пресято пшенично брашно, 80 г захар, 2 ч

0

Продукти: 1 кг овче месо (по желание можете да го замените с друго), 2 глави лук, 1 каф. чаша ориз, 1 каф. чаша олио, червен пипер и сол на вкус, 4 домата (може и от консерва), 1/2 връзка магданоз

0

Продукти: 2 и 1/2 ч. чаша ориз, 2 стръка праз, 2-3 глави лук, 1 ч. чаша печурки ()може и стерилизирани, червен и черен пипер, джоджен, копър, 8-10 маслини (по желание), 1 и 1/2 каф. чашка олио

0

Продукти: 115 г масло, 1 глава лук, 40 г брашно, 1,200 л прясно мляко, 250 мл високомаслена сметана, 3 глави броколи, щипка смляно индийско орехче, сол и смлян черен пипер на вкус

Последни новини
0

Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) отваря от днес, 24 февруари, приема по новата Национална програма по пчеларство, която ще се прилага в тригодишния период до 2022 г

0

Покрити рано - на 1,5 г., не изхранват добре кончетата Половата зрялост при повечето кобили настъпва на 16-18 месеца. Но на тази възраст бременността води до недоразвиване на организма на кобилата и

0

Жълт код за силен вятър е в сила за цялата страна за 24 февруари, сочи справка на сайта на НИМХ. Във всички области около и след обяд ще духа силен и бурен северозападен вятър с пориви от 20 м/с до

0

Поленът е изключително богата храна. Състои се главно от протеини и аминокиселини, мазнини и въглехидрати (захари). Освен това е с богато разнообразие от минерали, витамини и микроелементи

0

С просушаването на почвата и възможността тя да се обработка, започва работата в зеленчуковата градина. Ако през есента е направено основно торене с оборски тор, както и с фосфорен и калиев тор

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:На някои от директните сортове листата също стават червени, но мноо често е от климатични промени и дефицит или излишък на елементи.
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Американският режисьор Куентин Тарантино стана баща за първи път, след като съпругата му, израелската певица и модел Даниела Пик, го дари със син, съобщиха ЮПИ и БТА. Първото отроче на 56-годишния Тарантино и 36-годишната Пик се е появило на бял свят в събота в Тел Авив, Израел. Представител на режисьора е потвърдил радостната вест за И!Нюз и TMZ

Глобалното затопляне и окисляването на водата в океаните могат да унищожат всички коралови рифове до 2100-ата г., съобщава в. "Дейли мейл". Учени от Хавайския университет в Маноа установиха, че климатичните промени, предизвикани от дължащите се на човешката дейност парникови газове, са на път да унищожат между 70 и 90 на сто от кораловите рифове

"Факт е, че според данните на НСИ - Национален статистически институт броят на българите, завърнали се от чужбина, расте около четири пъти. Вярно е, че все още има много българи, които заминават, но пък има и много, които се прибират у дома. Докато преди посоката беше само една, сега немалък брой хора отиват да научат нещо ново