Домашна пастърма

17 януари 2020
Кулинария
46836
 

Пастърмата е традиционно ястие от еврейската кухня. Едно време се е приготвяла само от говеждо месо, но днес се използват различни меса. Предлагаме ви рецепта за пастърма от пилешко месо.

Продукти: 2 парчета пилешко филе, 2 суп. лъж. прясно мляко, 3 ч. лъж. сол, 3 суп. лъж. растително масло, 1 ч. лъж. лют червен пипер, 0,5 ч.л. червен пипер, 0,5 ч.л. индийско орехче, 2 скилидки чесън.

Приготвяне: Сипете мляко в чаена чаша и сложете вътре пилешкото филе. Добавете сол и разбъркайте.

Покрийте с домакинско фолио и оставете за 2 часа. Извадете филетата и ги подсушете с хартиени кърпи.

Завържете двете пилешки филета със здрав конец. Овързването трябва да е много плътно, тогава месото ще изглежда по-интересно.

Обелете и смачкайте чесъна през преса.

Сипете олиото в чаша, добавете чесъна, индийското орехче и двата вида червен пипер. Разбъркайте добре.

Поставете филето в съд за печене и намажете с приготвената марината. Печете в загрята до 220-250 градуса за 20 минути. Изключете фурната, но месото остава вътре докато изстине напълно.

Извадете месото от охладената фурна, прехвърлете го в чиния и отстранете конеца.

Сервирайте като предястие или като основно блюдо.

Още от Кулинария
0

не се налага да ги печем Днес ще ви предложим няколко рецепти на лесни десерти за специални случаи, когато искаше да поднесете сладкиш, а не разполагате с фурна

0

През септември всички, които притежаваме дворни места пълним кошници и касетки с ароматни ябълки. Кухните ухаят на ябълка и канела и на прясно изпечена шарлота

0

Печивата с царевично брашно са не само здравословни, но и и много вкусни, с приятен златист цвят. Мекият и сочен кекс с ябълки със сигурност ще се хареса на семейството и приятелите ви с деликатния

0

Страхотно вкусни, дори без месо Вкусни кюфтета могат да се приготвят не само от кайма. Ето една чудесна рецепта за патладжанени кюфтета, които не са по-лоши от тези от месо

0

Днес ви предлагаме нестандартна рецепта за супа от патладжани. В момента на пазара има изобилие от сините домати, но защо пък да не си изсушим за зимата

Последни новини
0

През септември започват да зреят късните сортове ябълки, круши, праскови и сливи. * От ябълките това са: Златна Пармена, Джонатан, клонове на Червена превъзходна и Златна превъзходна, Канадска ренета

0

На богата реколта се радва Станка Маринова Микова, с. Манаселска река, община

0

Докато още сме на тема луковични цветя, ще се възползваме, за да отговорим на някои от най-често задаваните въпроси относно лилиума. Този красавец с едри

0

Целта на тази технология е през климатично добрите години добивите да се покачват, а през неблагоприятните да бъдат запазени, уточняват специалистите-агрономи Strip-till е система за борба с ерозията

0

Чак декември и януари ще бъдат по-влажни Месец октомври ще бъде топъл и сух. Ноември ще бъде нормален по отношение на валежите и малко по-сух, около 80-90% от норма на валежите, и пак по-топъл

Коментари
1 от red на 17 януари 2020
GLUPAK,PASTARMA ILI BASTARMA E TURSKA DUMA, TURSKI DELIKATES I NYAMA NISHTO OBSHTO S EVREITE,KAKTO I KEBAPA,SUJUKA,KUFTETO,CHEVERMETO...!

Обиден коментар

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:През август при по-късните сортове лози е добре да продължите растителнозащитните пръскания срещу причинителя на брашнестата мана (оидиум ). Това е правилно да се прави до прошарване на зърното. При...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Развитието на заразата в България предизвиква два типа критични реакции - в медии и в социални мрежи: - едни недоволстват, че не се вземат достатъчно мерки за контрол - други бурно критикуват всякакъв намек за затягане на мерките “24 часа” ви предлага да споделите вашата позиция в дебата: “Как да реагира държавата

Съвети за организиран начин на живот от австралийка, която печели по 20 000 долара месечно Стартът на учебната година не е натоварване само за децата, но и за техните родители. Особено след дългите месеци, прекарани у дома заради коронавирусната криза, за много от тях ще бъде истинско изпитание да се върнат към динамичния начин на живот

Нашата рубрика отбелязва скромен принос за разширяване на географията на морския ни риболов Рибарите от континента нахлуха във Варна в последните дни заради изобилието на зарган. Сладководните майстори зарязаха липсващите по язовирите ни шарани и редките популации на сомове и се радват на богатата на риби морска есен