Домашна пастърма

17 януари 2020
Кулинария
40797
 

Пастърмата е традиционно ястие от еврейската кухня. Едно време се е приготвяла само от говеждо месо, но днес се използват различни меса. Предлагаме ви рецепта за пастърма от пилешко месо.

Продукти: 2 парчета пилешко филе, 2 суп. лъж. прясно мляко, 3 ч. лъж. сол, 3 суп. лъж. растително масло, 1 ч. лъж. лют червен пипер, 0,5 ч.л. червен пипер, 0,5 ч.л. индийско орехче, 2 скилидки чесън.

Приготвяне: Сипете мляко в чаена чаша и сложете вътре пилешкото филе. Добавете сол и разбъркайте.

Покрийте с домакинско фолио и оставете за 2 часа. Извадете филетата и ги подсушете с хартиени кърпи.

Завържете двете пилешки филета със здрав конец. Овързването трябва да е много плътно, тогава месото ще изглежда по-интересно.

Обелете и смачкайте чесъна през преса.

Сипете олиото в чаша, добавете чесъна, индийското орехче и двата вида червен пипер. Разбъркайте добре.

Поставете филето в съд за печене и намажете с приготвената марината. Печете в загрята до 220-250 градуса за 20 минути. Изключете фурната, но месото остава вътре докато изстине напълно.

Извадете месото от охладената фурна, прехвърлете го в чиния и отстранете конеца.

Сервирайте като предястие или като основно блюдо.

Още от Кулинария
0

Оригинална шотландска рецепта Продукти: 12 пъдпъдъчи яйца, 300 г кайма, сол и млян черен пипер на вкус, 2 клонки мащерка, 1 голямо кокоше яйце, 100 г галета, растително масло за пържене

0

Продукти: малко брашно за поръсване на работния плот, 500 г бутер тесто без мая, 3-4 лъжици сладко по ваш вкус, 1-2 чаени лъжички картофено нишесте (по желание), малко прясно мляко, 1 суп

0

Продукти: 250-300 г чист пчелен мед, 1 ч. лъж. смлян джинджифил. Приготвяне: Смесете меда и джинджифила в малка тенджерка и ги поставете на много слаб огън да се варят 1,5-2 часа

0

Класическата рецепта Продукти: 3 яйца, 200 г филе от пилешки гърди, 300 г гъби, 80 г маслини, 100 г кашкавал, 1-2 супени лъжици растително масло, майонеза на вкус, картофен чипс

0

Продукти: 200 г макарони, 350 г наденица или мек салам, 2 домата, 100 г кашкавал, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 1/2 ч. чаша прясно мляко, 2 ч. чаши пилешки бульон, 2 суп. лъж

Последни новини
0

Централно място заема подхранването. При решаването на този проблем трябва да се спазват утвърдени в теорията правила: 1) Основна задача е “превръщане” на меда в пило

0

Макар да не е претенциозно към фуражите, хранете го добре Ако през зимните месеци използвате умерено първия си помощник за работа, дневната му дажба трябва да бъде: сено (ливадно) - 2-3

0

Независимо от това, на колко етажа са формира палметата, тя не трябва да надминава 3,5-4 м височина. По време на зимната резитба през третата година трябва да се формира третият етаж

0

По молба на вярна наша читателка Оригиналната рецепта от вестник "Хоби фермер" пожела да припомним нашата читателка Силвия Ценкова от София, която твърди

0

На мода тази година ще бъде синият цвят, а цветята, които предлагат чиста тази багра не са кой знае колко много. Синьото навява асоциации за небето, морето, придава авторитет, стил и класа

Коментари
1 от red на 17 януари 2020
GLUPAK,PASTARMA ILI BASTARMA E TURSKA DUMA, TURSKI DELIKATES I NYAMA NISHTO OBSHTO S EVREITE,KAKTO I KEBAPA,SUJUKA,KUFTETO,CHEVERMETO...!

Обиден коментар

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:На някои от директните сортове листата също стават червени, но мноо често е от климатични промени и дефицит или излишък на елементи.
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За втори път комисията по наименуване към президента отказа искането за историческия връх. Свети Никола обаче ще се казва залив на Антарктида, там ще има и връх София Връх Шипка няма да бъде прекръстен на Свети Никола. За втори път Комисията по наименуване на обекти с национално значение и населени места към президента е отказала да уважи такова

На изключителен финал станаха свидетели зрителите в столичната зала „ Джой стейшън” по време на 86-то издание на националния турнир по боулинг „ Фантастико оупън”. За първи път в историята на шампионата в битка за първото място излязоха 82-годишният индонезиец Сумартава Чакраватая и 12-годишният Арсений Подлипски (България)

39-годишният Мартин Камбуров вече е на 24 гола от вечния рекорд за отбелязани попадения в българския футболен елит. Негов притежател е легендата Петър Жеков, който има 253 гола за ЦСКА и “Берое”. Именно за старозагорския тим Камбуров игра сега. Нападателят оформи крайното 2:0 срещу гостуващия “Етър” с 229-ото си попадение в първенството