Пастърмата е традиционно ястие от еврейската кухня. Едно време се е приготвяла само от говеждо месо, но днес се използват различни меса. Предлагаме ви рецепта за пастърма от пилешко месо.

Продукти: 2 парчета пилешко филе, 2 суп. лъж. прясно мляко, 3 ч. лъж. сол, 3 суп. лъж. растително масло, 1 ч. лъж. лют червен пипер, 0,5 ч.л. червен пипер, 0,5 ч.л. индийско орехче, 2 скилидки чесън.

Приготвяне: Сипете мляко в чаена чаша и сложете вътре пилешкото филе. Добавете сол и разбъркайте.

Покрийте с домакинско фолио и оставете за 2 часа. Извадете филетата и ги подсушете с хартиени кърпи.

Завържете двете пилешки филета със здрав конец. Овързването трябва да е много плътно, тогава месото ще изглежда по-интересно.

Обелете и смачкайте чесъна през преса.

Сипете олиото в чаша, добавете чесъна, индийското орехче и двата вида червен пипер. Разбъркайте добре.

Поставете филето в съд за печене и намажете с приготвената марината. Печете в загрята до 220-250 градуса за 20 минути. Изключете фурната, но месото остава вътре докато изстине напълно.

Извадете месото от охладената фурна, прехвърлете го в чиния и отстранете конеца.

Сервирайте като предястие или като основно блюдо.