В сняг или в пек лавката за продажба на популярното в Япония блюдо якиимо (печени сладки картофи) на остров Хокайдо в Сапоро никога не остава без клиенти. И причина за това са не само вкусните картофи, а най-вече любезният четириног продавач – 3 -годишният Кен-кун, порода шиба ину. Бататите са опаковани във фолио и сложени в пластмасов съд.
Купувачът трябва да остави 200 йени (около 2 долара) в касата за една порция. Няма начин някой да не плати. Доброто куче внимателно следи клиентите, не приема плащане с карта, но затова пък винаги се радва на бакшиш. До кучето е сложена табела: „Не мога да ви върна ресто, тъй като съм куче“.
И купувачите с удоволствие му оставят дребни монети и вкусни хапки. А благодарение на един туит в началото на миналата година Кун-кен става звезда в социалните мрежи, има фенове и вероятно ще започне да печели повече.
Стопанинът му уверява, че Кен-кун води пълноценен кучешки живот, изпълнен с дълги разходки, вкусна храна и случайни радости.
Кен-кун е единственото известно куче, което продава храна в Япония и което е получило награда за любезното си отношение към клиентите.

Лавката за печени батати е отворена целогодишно
Лавката за печени батати е отворена целогодишно
Клиентите са много доволни от любезния продавач
Клиентите са много доволни от любезния продавач
Кун-кун  не е лишен от разходки
Кун-кун не е лишен от разходки
Кен-кун си почива
Кен-кун си почива