Пита ни Венета Колева

Много стопани у нас не разполагат с бъчви и съхраняват ракията в дамаджани или пластмасови съдове.

Естествено е, че тя там не може да се оцвети и остава безлично бяла.

Но старите майстори имат рецепти, както и нашия консултант и ние ще ви ги припомним.

С бук

Ак решите да използвате парчета от бук или стърготини - да знаете, че тогава се получава цвят, който се нарича "бяло меше".

Повечето се доверяват на черничеви пръчки

Резултатът е добър златист цвят, да знаете, че такъв се получава и от парчета от синя слива.

Наш стар и опитен читател сподели, че много добър резултат му дава

ципата между ядките на ореха

Тази хитринка освен, че омекотява ракията, й придава приятен карамелен цвят, в същото време не я омирисва по никакъв начин.

Това е изпитан метод с годините при мен, каза Иван Петричев от Благоевград.

Единственото, което трябва да се следи е люспичките навреме да се извадят. С тях бързо може да се стигне и до много силен конячен цвят.

Букът дава интересното "бяло меше"
Букът дава интересното "бяло меше"
Преградките между ядките на ореха са широко използвани в традиционната китайска медицина за подсилване на бъбреците и кръвта и лекуват безсъние
Преградките между ядките на ореха са широко използвани в традиционната китайска медицина за подсилване на бъбреците и кръвта и лекуват безсъние