Продукти: 500 г варени картофи, 1 яйце, 1 суп. лъж. грис, 30 мл течна сметана, пресни зелени подправки

За панировката: 1 яйце, 2 суп. лъж. брашно, 4 суп. лъж. галета, сол и черен пипер на вкус, растително масло за пърженето.

Приготвяне: Разварените картофи се намачкват с вилица. Добавете сметаната, яйцето и ситно нарязаните зелени подправки.

Разбъркайте добре, можете да използвате миксер. Сипете гриса и отново разбъркайте.

С мокри ръце вземете от картофеното тесто и оформете крокетите. Оваляйте ги първо в брашното, а след това в разбитото яйце. Завършете в галетата. Пържете в силно сгорещеното олио до златисто кафяво.

Извадете крокетите и ги подредете върху домакинска хартия, за да отнемете излишната мазнина.

Сервирайте крокетите топли.