Получава се мек и сочен!

Продукти: 600 г телешки черен дроб, 1 яйце, 3 скилидки чесън, 1 ч.л. захар, 1 ч.л. сол (равни), 0,5 ч.л. сода, 1 глава лук, растително масло за пържене, царевично брашно за паниране

Приготвяне: Измийте черния дроб и подсушете. Отстранете ципите и нарежете на едри парчета.

Пригответе марината. В купа разбийте яйцето със сол, захар, сода и смачкания чесън. Накиснете парчетата дроб в сместа и оставете да се мариноват в хладилник за около 2 часа Спокойно можете да ги оставите и за през нощта.

Почистете лука, обелете го и го нарежете на полумесеци. Задушете го в малко количество растително масло, докато стане прозрачен и извадете в чиния.

Всяко едно от маринованите парчета черен дроб оваляйте в царевично брашно и ги сложете в горещия тиган, в който сте пържили лука. Долейте още малко олио и пържете от двете страни до златисто кафяво (3 минути от всяка страна).

Когато черният дроб равномерно покафенее, добавете пържения лук и разбъркайте. Покрийте и оставете да къкри още 5 минути. Проверете готовността, като отрежете парче дроб, ако вътре не е розов, значи е готов.

Пригответе този разкошен черен дроб и няма да съжалявате!