Продукти: 450 г свинско филе, 3/4 ч. лъж. сол, 1/2 ч. лъж. черен пипер, 2 суп. лъж. зехтин, 200 г гъби, 3 скилидки чесън, 2 суп.лъж. бял винен оцет, 1 ч. чаша пилешки бульон, 1/4 ч. чаша заквасена сметана, 2 ч.лъж. дижонска горчица, пресен магданоз по желание

Приготвяне: Загрейте фурната до 210 градуса. Подправете филето със сол и черен пипер.

Добавете 1 супена лъжица зехтин. Объркайте добре и обърнете няколко пъти месото, така че от всички страни да поеме от мазнината. Поставете във фурната за 20-30 минути или докато омекне. Извадете и оставете да почине 10 минути.

В предварително загрят тиган сипете 1 супена лъжица зехтин. Добавете измитите и нарязани гъби. Запържете за около 4 минути.

След това добавете чесъна и пържете още около минута. Добавете винения оцет. Задушавайте още минута, като разбърквате от време на време.

Прибавете сол и бульон. Гответе около 7-10 минути, докато течността намалее осезаемо. Добавете заквасената сметана и горчицата и разбъркайте.

Нарежете готовото свинско филе на порции.

Сервирайте с гарнитура и отгоре полейте с гъбения сос. Украсете със ситно нарязан магданоз.