Свинско с гъби и сметана

01 декември 2019
Кулинария
24327
 

Продукти: 450 г свинско филе, 3/4 ч. лъж. сол, 1/2 ч. лъж. черен пипер, 2 суп. лъж. зехтин, 200 г гъби, 3 скилидки чесън, 2 суп.лъж. бял винен оцет, 1 ч. чаша пилешки бульон, 1/4 ч. чаша заквасена сметана, 2 ч.лъж. дижонска горчица, пресен магданоз по желание

Приготвяне: Загрейте фурната до 210 градуса. Подправете филето със сол и черен пипер.

Добавете 1 супена лъжица зехтин. Объркайте добре и обърнете няколко пъти месото, така че от всички страни да поеме от мазнината. Поставете във фурната за 20-30 минути или докато омекне. Извадете и оставете да почине 10 минути.

В предварително загрят тиган сипете 1 супена лъжица зехтин. Добавете измитите и нарязани гъби. Запържете за около 4 минути.

След това добавете чесъна и пържете още около минута. Добавете винения оцет. Задушавайте още минута, като разбърквате от време на време.

Прибавете сол и бульон. Гответе около 7-10 минути, докато течността намалее осезаемо. Добавете заквасената сметана и горчицата и разбъркайте.

Нарежете готовото свинско филе на порции.

Сервирайте с гарнитура и отгоре полейте с гъбения сос. Украсете със ситно нарязан магданоз.

Още от Кулинария
0

Продукти: 500 г пилешко филе, 300 г гъби (каквито имате под ръка), 70 г кашкавал, 3 суп. лъж. сметана за готвене, 1 глава лук, сол и черен пипер на вкус Приготвяне: Нарежете гъбите на кубчета и ги

0

Пастърмата е традиционно ястие от еврейската кухня. Едно време се е приготвяла само от говеждо месо, но днес се използват различни меса. Предлагаме ви рецепта за пастърма от пилешко месо

0

Когато гостите ви са пред вратата Продукти: 400 г свинско месо (най-добре вземете бут или шол), готварска сметана или майонеза, прясно смлян черен пипер, сол, нарязани зелени подправки

0

Продукти: 500 г варени картофи, 1 яйце, 1 суп. лъж. грис, 30 мл сметана за готвене, пресни зелени подправки (магданоз, копър и др.), сол и черен пипер на вкус. За панировката: 1 яйце, 2 суп. лъж

0

Бърза, лесна и много вкусна В дълбока купа за салата смесете 1 буркан мариновани гъби, нарязани на филии, по 1 консерва (400 г) боб (бял маслен и червен), 300 г моркови (нарежете ги на дълги

Последни новини
0

Най-големият мит, на който повечето хора стават жертва, е вярата, че „перфектната диета“ съществува. Няма двама човека еднакви – дори едноячните близнаци се различават

0

Хората не са единствените в Берлин, които се борят да намерят квартира. Поради топлото време до късна есен пчеларският бум доведе до рояци пчели, образуващи нови кошери

0

Овощарите, които ще правят присаждане през пролетта, трябва да знаят, че е важно да добият калемите задължително преди набъбването на пъпките. Ако вегетацията е започнала, и пъпките са набъбнали

0

Климатологът проф. Георги Рачев даде прогнозата си до края на зимата. Според него до края на месеца няма да има валежи, а февруари и март ще са по-топли от обичайното

0

Нелека е задачата на изключитело дебелия рижав котарак на име Базука от Северна Каролина, САЩ: той трябва да отслабне с 10 килограма, пише "Хъфингтън пост"

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2020”
Отговор:По принцип сортът Муцу има сочно месо, което е леко сладко, но и с подчертан киселичък вкус. Колкото до вкусовите качества на ябълките, независимо от сорта, те зависят от климатичните условия през...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Младият мъж, който бе открит рано тази сутрин в заведение в центъра на Видин с тежки наранявания, е бил прострелян. Мъжът почина на път за болницата. Полицията установява извършителя. Обитателите на апартаментите над нощния клуб разказват, че работи само от петък до неделя. Отваря в малките сутрешни часове и събира компании от други заведения

Най-доброто си класиране за сезона в световната купа по ски скокове записа Владимир Зографски. В германския зимен център Титизее-Нойщат българинът завърши на 22-о място в състезанието на голямата шанца с 241,2 т. Зографски бе 30-и след първите опити със 132 м. Той обаче направи най-дълъг втори скок от 141

Майка му не давала да види шоуто на Факира Мити - бащата на Емил Димитров Астор още от дете знае, че иска да се занимава именно с фокуси и магия. Първият му досег с тях бил благодарение на баба му. Тя взела един пръстен и го сложила по средата на показалеца си. След това само за секунда покрила пръстите си с дланта на другата ръка