Деликатният, изискан вкус и лесното и бързо приготвяне са само част от многото предимства на това ястие
Продукти: 1 кг пилешко филе, 1 ч. чаша сметана за готвене, 1 ч. лъж. горчица, 3 скилидки чесън, 4 клонки мащерка, 100 г твърд кашкавал, растително масло за пържене, сол и черен пипер на вкус.
Приготвяне: Загрейте фурната до 200 градуса. Пилешкото филе се измива и се натрива със сол и черен пипер.
Загрейте олиото в тигана и запържете филетата от двете страни до златисто кафяво. Смачкайте чесъна и го прибавете към сметаната. Добавете горчицата и листата от мащерка. Подправете с малко сол и черен пипер и разбъркайте добре. Настържете кашкавала на ситно ренде.
Прехвърлете пърженото филе в тава за печене. Залейте го със сметановия сос. Отгоре покрийте с настъргания кашкавал и сложете във фурната за 20-25 минути. Основното тук е да не прекалявате с печенето, така че филето да остане сочно.
Сервирайте веднага, докато е горещо!
Коментари