Цените на пшеницата паднаха вчера, главно по технически причини, след тестване на нивото на съпротива от 181 € / т по декемврийския договор на Euronext.

Това ще подобри конкурентоспособността на европейската пшеница за търга в Египет, който се провежда днес и където черноморският произход ще бъде широко представен. Така че конкуренцията остава силна.

Геополитиката остава начело на новините с възможна сделка за Brexit, особено поради острия проблем на Ирландия.

Що се отнася до преговорите между Китай и Съединените щати, все още има съмнения относно сделката на стойност 50 млрд. долара за закупуване на американски стоки, както беше обявено по-рано в петък.

На международната арена, освен обявяването на търгове от Египет днес следобед, е за отбелязване продажбата на почти 143 000 тона соя от САЩ до неизвестна дестинация.

Цените на рапицата се възстановиха, след като достигнаха подкрепа от 380 евро / тон от договора за ноември. Студеното и влажно време в Канада, което се отразява неблагоприятно на реколтата.

Беритбата на царевицата продължава във Франция и в Украйна. Има някои разочарования относно добива в Украйна, което може да доведе до намаляване на производството.

Еврото остава стабилно спрямо долара и е 1,1030. В същото време паундът нараства, поради вероятното споразумение с ЕС относно Brexit.