Как да не се допусне да загори материалът за ракия

13 октомври 2019
В лозята
36153
Няма снимка
При дестилиране само на сока се получава троздова ракия с високо качество
 

Има различни възможности за това

За да избегнете загаряне на материала, единият начин е на дъното на казана да се постави зебло или друг инертен материал върху който се изсипва кашата.

Има стопани, които поставят кашата в чували в казана и така изваряват.

Да се знае, чу този метод не е много сигурен, защото при пълненето на казана изолационният материал на дъното на казана може да се размести и кашата да влезе в пряк контакт са казана.

По-добър е методът за разреждането на кашата с от 40 до 100% вода

Тя се прибавя към кашата и се разбърква интензивно в зависимост от гъстотата.

При 100% разреждане ракията става с нисък алкохолен градус и затова се дестилира двукратно, като втората дестилация е с отделяне на фракции първоток, дестилат и патоки.

Може би най-добър е методът с пасиране на кашата. Тя се прецежда през гевгир и се отделя най-гъстата част от нея.

Получената каша е с малка гъстота - нещо между нектар и сок. Може да се дестилира с или без разреждане с вода в зависимост от нейнат,а гъстота.

Така най-плътните месести части, които лесно падат на дъното и згарят, се отстраняват предварително и вероятността от загаряне намалява.

Независимо от разреждането или пасирането е добре при загряването на кашата люкът на казана да е отворен и да се разбърква с дървена бъркалка, докато започне изпарението на алкохола.

Съвет на специалиста

Ако имате гроздова каша, най-добре е да пресовате джибрите и да дестилирате само сока. Така ще получите гроздова ракия с високо качество.

При дестилацията на плодови ракии бъдете много внимателни. Загряването на казана с дърва до завирането на кашата не трябва да бъде много интензивно.

Вратата на печката на казана да бъде затворена.

Още от В лозята
0

Преди това може леко да се орежат В районите, които се отличават с традиционно ниски предзимни и зимни температури през този месец направете загрибването на лозите

0

Задължително е при наклонен терен Правейки дълбоката есенна обработка на лозето, не забравяйте за пътя на водата, която с нетърпение очакват много стопани и тази година с настъпването на есента

0

Растенията не трябва да влизат в зимата гладни за хранителни вещества Месец ноември е време и за така важното запасяващо торене на старите лозя. Как е най-добре да стане то

0

Как става при чашовидна формировка С течение на времето рамената при чашовидната формировка наистина се издигат твърде много. Това се случва, дори и резитбата да е извършена правилно

0

Формировката е побългарена за удобство у нас Резитбата Гюйо, предложена от французина д-р Гюйо и в днешно време, и у нас е масово прилагана. Хоби лозари поискаха да представим елементите й

Последни новини
0

Както и пърлене на прасе над трап по традиционен местен обичай ще покажат участниците на осмото издание на фестивала. От 15-ти до 17-ти ноември китното градче Елена ще предложи интересна кулинарна и

0

Най-често пчеларят отчита ненормални състояния на пчелните семейства.Тези аномалии се явяват в резултат от пропуски в отглеждането на пчелните семейства и включват: 1) слаби пчелни семейства

0

Уведомителните писма за извършените плащания по мярка 214 „Агроекологични плащания“ от ПРСР 2007-2013 за кампания 2017 вече са публикувани в системата за електронни услуги (СЕУ) - https://seu.dfz

0

През ноември овощните дръвчета вече се подготвят за презимуване. На някои видове листата вече са опадали, на други все още жълтеят. Част от овощните видове вече са в състояние на относителен покой.

0

По-студеното, дъждовно време и по-краткия ден с настъпването на есента за много хора се превръща в период на блус, тревожност, нервност, тревожност и паника

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2020”
Отговор:По принцип сортът Муцу има сочно месо, което е леко сладко, но и с подчертан киселичък вкус. Колкото до вкусовите качества на ябълките, независимо от сорта, те зависят от климатичните условия през...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

1. Колко време е била най-дългата ви връзка? а) 3-4 седмици. б) 3-4 месеца. в) Година или по-дълго. 2. Пазарувате ли задължително от магазини, които ви предлагат карти за отстъпка или членство в клуб на лоялните клиенти? а) Не, отивам в магазина, който ми е на път. б) Имам 1-2 магазина, към които съм толкова лоялен/а

“Здравей, София” и “до скоро”, казват японските колеги на Теодор Ушев от Токийския университет в Япония, където е той в момента. Най-успешният ни аниматор, номиниран за “Оскар”, пусна видеообръщение, с което поздрави българската публика, а за да е още по-мило и ефектно посланието му, го направи заедно с японските си приятели

Спектакълът, който в понеделник, навършва 27 години, е най-дълго играната комедия в един и същи състав в света “Секс, наркотици и рокендрол” направи рекорд, с който може да влезе в Книгата с рекордите на “Гинес”. Това е най-дълго играната комедия в един и същи състав в света. В понеделник вечер, 11 ноември