Нов прочит на старата рецепта

Продукти: 300 г пилешко филе, 100 г ориз, 4 големи домата, 3 картофа, 2 средни моркови, 1 лук, 1 червена чушка, 3 скилидки чесън, 2 суп. лъж. растително масло, дафинов лист, сол, червен пипер, смлян черен пипер на вкус, зелени подправки (копър, магданоз).

Приготвяне: В дълбок тиган загрейте растителното масло и запържете лука, нарязан на тънки полукръгчета и морковите, нарязани на ивици.

Нарежете пилето на кубчета и го добавете към лука и морковите. Гответе 5-7 минути. Прибавете нарязаната на кубчета чушка и оставете да къкри още 10 минути.

Обелете доматите. За това трябва да направите плитък кръстообразен разрез и да ги потопите във вряща вода за 20 секунди. След като ги извадите ги потопете в студена вода и да ги обелете. Нарежете обелените домати на малки кубчета.

Загрейте в тенджера вода. След като заври, сложете в нея картофи нарязани на кубчета и варете до полуготовност. Добавете добре измития ориз и го оставете да заври.

Прибавете към супата нарязаните домати и пилето и зеленчуците. Подправете с червения пипер, дафинов лист, сол и черен пипер. Гответе на средно силен котлон за 20 минути.

Смачкайте чесъна и го добавете към супата. Покрийте с капак и отстранете от котлона. Оставете за 10-15 минути.

Сервирайте поръсена със ситно нарязани магданоз и копър.

Приятен апетит!