Това предястие ще бъде акцент на празничната трапеза

Продукти: 10 картофи, 1 лук, 2 херинги, 100 мл растително масло, 1 суп. лъж. горчица, 1 лимон, пресни зелени подправки и сол на вкус, семена от нар, 2 дафинови листа

Приготвяне: За начало добре измийте картофите и ги сварете, без да ги белите. Към водата добавете сол и дафиновите листа.

Докато картофите се сварят, заемете се с рибата. Отрежете главата, опашката и перките.

Почистете от вътрешностите и обезкостете. Ако искате можете да отстраните и кожата. Рибното филе се нарязва на кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се прибавя към херингата.

Разрежете лимона и в подходящ съд изстискайте сока от половината. Прибавете растителното масло и горчицата. Разбъркайте добре. С получения дресинг полейте херингата.

Време е да приготвим картофите. Охладете и ги обелете. Срежете отгоре и с помощта на чаена лъжичка издълбайте вътрешността. Картофите са готови. Остава да ги напълните с пълнежа. Подредете в голяма плоска чиния и украсете със зелените подправки (копър, магданоз и др.) и семената от нар.

Ястието е готово, можете да сервирате!