Панирани яйца пашот

03 август 2019
Кулинария
6858
 

Продукти: 5 яйца (4 се сваряват и 1 за паниране), 2 литра вода, 100 мл оцет, 5-6 филийки твърд хляб, шепа брашно, магданоз, розмарин, мащерка (по избор), сол на вкус, 100 г масло, олио за пържене

Приготвяне: Хлябът и зелените подправки изсипете в купата на кухненския комбайн. Малко посолете. Смелете до получаването на малки трохи.

Изсипете трохите в тава за печене, изравнете и ги поставете във фурната, предварително загрята до 200 градуса, за 10-15 минути, за да доизсъхнат.

Докато сухарите изстиват, пригответе яйцата пашот. Поставете на котлона дълбок съд с вода. Прибавете оцета и оставете да заври. Намалете огъня до минимум, така че да остане само намек за завиране.

Счупете първоначално яйцата - едно по едно, в чашка. С помощта на лъжица разбъркайте водата, така че да се получи фуния и едва тогава внимателно изсипете яйцето. Варете около 3-4 минути. Извадете го с решетеста лъжица и го поставете върху домакинска хартия, за да попиете излишната вода.

Майсторите приготвят яйцата пашот без чашка: чупят яйцето направо във водата, но за да се постигне това ниво, трябва да се приготвят повече от дузина яйца...

В подходящ съд разбийте последното яйце. Посолете малко. В друг съд сипете брашното, а в трети - изсушените хлебни трохи. Потопете яйце първо в брашното, след това в разбитото яйце, а след това оваляйте в галетата.

За да е по-плътна панировката можете отново да натопите в яйцето и хлебните трохи.

От тук нататък са възможни различни варианти. Можете в дълбок тиган с олио да изпържите яйцето както във фритюрник, а можете и да разтопите масло, да долеете малко олио и да пържите от всички страни до получаването на хрупкава коричка.

Поставете готовите яйца на салфетка или кърпа, за да отстраните излишното масло. 

Още от Кулинария
0

Тортата "Панчо" е много популярен и невероятно вкусен десерт. Приготвя се лесно и в същото време изглежда много празнично. Много е лека и сочна, заради заквасената сметана

0

1. Доматен сос Подходящ за барбекю и шишчета (най-добре за свинско и телешко месо). Рецепта: 1 литър доматен сок с пулпата (доматено пюре или пасирани домати)

0

Крушата е много вкусен и изключително здравословен плод. Сочната узряла круша съдържа голямо количество витамини, пектин, фибри, танини. По време на консервиране повечето от тези вещества остават в

0

Продукти: 500 г телешко месо, 300 г пресни гъби, 2 глави лук, 150 г холандско сирене, 125 г трапезна майонеза, млян черен пипер, сол Приготвяне: Измийте пресните гъби и ги сложете в тенджера с

0

Нов прочит на старата рецепта Продукти: 300 г пилешко филе, 100 г ориз, 4 големи домата, 3 картофа, 2 средни моркови, 1 лук, 1 червена чушка, 3 скилидки чесън, 2 суп. лъж

Последни новини
0

Помещенията трябва да са чисти, топли и светли Септември може да обещава циганско лято, но студените нощи вече напомнят за есента и зимата. Нощните температури все по-често се доближават и задържат

0

Пухкавият котарак Гари (5-годишен) е спасен от приют за животни в град Калгари, Канада, след като е намерен на улицата със счупена тазобедрена става. След успешна операция той веднага е осиновен от

0

Да знаят, че чепките носят заразата Една от мерките срещу болестта черно гниене е превантивна. Трябва да се отстраняват стари гроздове и части към тях - прави се нещо като санитарна резитба

0

Департаментът по околна среда, храните и развитието на селските райони във Великобритания (Defra) публикува нови изисквания за хуманно отглеждане на свинете, съобщава globalmeatnews.com

0

През този период няма съществено значение, защото след излюпването на последното есенно пило пчелите поддържат необходимата им за оцеляване температура само в зоната на кълбото

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Колата на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева е претърпяла пътен инцидент. Във фейсбук тя съобщи, че има счупена раменна

По-малко от две седмици, след като най-бързата ни спринтьорка Ивет Лалова стана балканска шампионка на 100 и 200 метра пред родна публика в Правец, европейската шампионка от 2012 г. отново се завърна на родна земя – този път причината е провеждането на второто издание на атлетическия турнир "Открий шампиона в теб"

Иконата на балканската музика Горан Брегович отправи специален видео поздрав на български език към всичките си фенове, които нямат търпение да го видят на живо в рамките на предстоящото му турне в София, Варна и Велико Търново тази есен. "Българи, гответе се! Ще бъде лудо!", каза големият музикант пред bTV