Десерт с извара и ягоди

27 юли 2019
Кулинария
23328
 

Освежете летните жеги

Този сладкиш е особено актуален през летния сезон - изваждате от хладилника и се освежавате и не търсите сладолед. Деликатно суфле от извара, ароматно ягодово желе и аромат на ягоди с мента - ще си оближете пръстите.

Продукти: 1 кг извара, 200 г заквасена сметана, 200 г захар, 10 г ванилова захар, 300 г зрели ягоди, 20 г желатин, 150 мл преварена вода, 200 г ягодово желе + 700 мл преварена вода.

Съвет: За приготвянето на този десерт можете да използвате освен ягоди и други сезонни плодове.

Приготвяне: Изсипваме желатина в подходяща купа е заливаме с гореща вода. Разбърква се енергично и се оставя да се охлади.

В друга купа изсипваме изварата, сметаната, захарта и ваниловата захар. Разбиваме с помощта на блендер до получаването на хомогенна маса. Измийте ягодите, почистете от зелените части и прибавете в блендера.

След като желатинът се охлади напълно, го прибавете към изварата и отново разбийте с блендера.

Вземете дълбока форма (може да използвате голяма тава за фурна или порционни форми). Изсипете в нея цялата смес от извара и ягоди и поставете в хладилника.

Докато десертът се охлажда, заемете се да направите желето - можете да използвате не само ягоди, но и всеки друг плод, според вашия вкус.

В купа налейте гореща вода и постепенно прибавете ягодовото желе, като непрекъснато разбърквате, за да може да се разтвори напълно. Изчакайте, докато се охлади напълно, но не преставайте да разбърквате, за да не се стегне. Изсипете желето върху охладения десерт и украсете с ягоди (нарязани на половина) и листа от мента.

Отново поставете в хладилника до пълното втвърдяване.

Още от Кулинария
0

Сладкарят Йозеф Добуш е измислил тази рецепта специално за Унгарското национално изложение през 1885г. Предизвикателството било да се направи торта, която да може да се запази поне 10 дни

0

Салатата с патладжан и домати изпълнява няколко функции наведнъж: вкусна обилна закуска, гарнитура към месо или пълноценно хранене за вегетарианци. Тази салата е актуална в края на лятото

0

Не е задължително традиционната френска лучена супа да се приготвя с месен бульон. Даже когато се използва вода тя става много вкусна - просто трябва да се спазва технологията

0

Това е най-лесната рецепта за сладко от сливи. При нея не се налага продължително варене на плодовете или мъчително и досадно претриване през цедка. Получава се доста гъсто, и много вкусно сладко

0

Тортата "Панчо" е много популярен и невероятно вкусен десерт. Приготвя се лесно и в същото време изглежда много празнично. Много е лека и сочна, заради заквасената сметана

Последни новини
0

Периодът, обхващащ годините от 2015 г. до 2019 г., е бил най-топлият петгодишен период, откакто са започнали да се правят статистики в тази насока, предадоха световните агенции

0

Следете овощните дръвчета за развитие на болести и неприятели. В този период проблем са корогризещите насекоми при ябълки и круши Сега се прави обследване за нападение от златозадка и гъботворка.

0

Пчелните семейства с майки - помощнички, създадени в края на последната главна паша, може да се заселят в същия или в отделен кошер, поставен до основното семейство

0

  90 години от създаването си Институт по земеделие в Кюстендил ще отбележи на 27 и 28 септември. Тържеството започва в петъчния ден от 10.15 ч. в Парк-хотел Кюстендил, ул. „Калосия“ № 19, Хисарлъка.

0

При подготовката за зимуване особено внимание трябва да се обърне и на отводките и помощните семейства. Грижите за отводките се свеждат до осигуряване на достатъчно млади пчели и хранителни запаси (8

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За първи път на кино-литературния фестивал има конкурс и за късометражен филм 55 филма ще бъдат прожектирани в 5-ото издание на международния кино-литературен фестивал Cinelibri от 5 до 20 октомври. Откриването на фестивала ще бъде на 5 октомври в зала 1 на НДК от 19 часа с историческия трилър на Роман Полански “Офицер и шпионин”

Травмата на голмайстора на “Левски” за миналия сезон Станислав Костов е сериозна и поставя в шах няколко медицински светила, които не могат да конкретизират какъв точно е проблемът. Това стана ясно от изказване на старши треньора на “сините” Петър Хубчев след победата с 2:0 над “Славия” на стадиона в “Овча купел”

Димитър Бербатов изрече на глас онова, което знаехме, но както той не искаше да каже, така и ние не искахме да чуем. Да, това е официалният край на една епоха в българския футбол. Епоха от световно значение. Точно 9 години след знаменитият си хеттрик за “Манчестър Юнайтед” срещу “Ливърпул” легендарният №9 обяви оттеглянето си от футбола