Директни продажби от... ремарке за превоз на коне

25 юни 2019
Животновъдство
12834
Няма снимка
Бен Спенс пред мобилния магазин, с който доставя мляко на съседните села
1 2 3 4 5 6
 

Първият британски мобилен магазин за млечни продукти е собственост на семейна ферма от Северен Йоркшир

Таня Демирова

Британски млекопроизводител реализира иновативна идея за достигане директно до повече клиенти. Бен Спенс, който управлява семейната ферма "The Farmer's Home", има амбицията да предлагат собствена марка със 100-процента проследяемост до семейната млечна кравеферма в селцето Асгарт, Северен Йоркшир, в което живеят постоянно едва 200 души.

Бен трансформира ремарке за превоз на коне модел HB506 в първия мобилен магазин във

Великобритания съобщава Agriland.

Така той дава възможност на все по-многобройните си клиенти да се насладят на неповторимия вкус на суровината, издоена от стадото му от 80 млечни крави.

Британският мобилен магазин пътува през селата в Северен Йоркшир, като доставя прясно пълномаслено пастьоризирано мляко. Но фермерите не спират дотук. Наскоро с партньорството на местната мандра Wensleydale Creamery, семейната ферма е на път да пусне и собствена марка сирене от сурово (непастьоризирано) мляко, което ще се продава заедно с прясното мляко в мобилния им магазин.

31-годишният Бен работи с по-малкия си брат си Адам (29-годишен) и с баща си Дейвид (65-годишен).

Целта на семейната ни ферма е чрез мобилния млекомат да доставяме млякото, което произвеждаме, вместо хората да купуват мляко от супермаркета, което не знаят откъде е, казва Бен.

Местните хора знаят откъде идва нашето мляко. Знаят, че то наистина е прясно - пътят от кравите до млекомата е в рамките на 48 часа.

Нашето мляко се пастьоризира внимателно, за да се запази вкуса на суровината, колкото е възможно. Млекоматът е в ремаркето и хората идват и си наливат сами в бутилки от 1 или 2 л, обяснява практическата страна на нещата Бен.

Британският млекопроизводител гледа на това като обществена услуга, която семейната им ферма предоставя на местните хора.

Експерти коментират, че мобилната концепция на Бен Спенс е брилянтна идея, която работи много успешно

Самият контейнер за мляко, който е с с вместимост 120 л. Клиентите могат да си наливат млякото в пластмасова или в стъклена бутилка, а лоялните клиенти (които имат предплатена карта) ползват отстъпка от 10 пенса на литър.

Всички бутилки са с логото на фермата. Тъй като и фермерите, и повечето нехни клиенти предпочитат стъклените бутилки, скоро планират да въведат система за повторното им използване.

Директорът на фирмата, която продава ремаркета за превоз на коне, Стефани Фостър обяснява, че са предоставили на фермерите специално ремарке без вътрешни прегради и предна рампа. От фирмата са адаптирали модела за техните нужди.

Според Фостър това е една от най-необичайните продажби, които са правили, но пък са доказали, че са доста гъвкави. И смятат, че и други фермери ще се заинтересоват от идеята и ще я използват в практиката си.

Бен Спенс обяснява, че е приятно изненадан от голямото търсене на новата услуга. Всъщност това, което започна като странична дейност на семейната млечна ферма, сега се превръща в основна част от бизнеса допълва Спенс.

Черно-шарените крави дават суровината. През по-голяма част от годината те са на пасищно отглеждане и това се отразява на високото качество на млякото им. Във фермата има нова модерна доилна зала, която разполага с вградена охладителна система с водно охлаждане. След това млякото отива в хладилния танк. А впоследствие част от него - в пастьоризиращото оборудване във фермата, а друга част ще се преработва в сирене от сурово (непастьоризирано) мляко.

Още от Животновъдство
0

Заради африканска чума по свинете в камбоджанските провинции Ратанакири, Тбонгхмум, Свей-Рьенг, Такео и Кандал са загинали 3 211 свине, съобщава AsiaNews.

0

От момента на появата на АЧС във Виетнам опасното вирусно заболяване по свинете вече е потвърдено във всички провинции на страната с изключение на Нинтхуан, съобщава VietNam News.

0

 За 8 нови огнища на африканска чума по свинете през последната седмица в румънския окръг Гюргево, съобщава Adevarul. Службата по безопасност на храните (DSVSA) - Гюргево, съобщи,

0

От днес и армията се включва в засиления контрол върху придвижването на хора и превозни средства в зоните, в които са открити заразени с африканска чума прасета, съобщава БНР..

0

Стадо овце намери полянка със сочна зелена трева в парижкото предградие Сен Дени, съобщава Est Republicain. Те бяха доведени тук от участници в проекта "Градски пасторализъм".

Последни новини
0

Поредно нападение на кафява мечка в село Кладница беше регистрирано през последната седмица на месец юни, съобщи БНР. Животното е нападнало и унищожило четири пчелни кошера в пернишкото село,

0

За 18-ти път от 23 до 27 юли 2019 г. село Гавраилово ще бъде домакин на празникът, превърнал се в традиция. Производители и овощари от цялата страна ще се включат за пореден път на събитието "Златна

0

Сиво гниене се проявява чак до прошарване и узряване на гроздето. По зърната се появяват бледокафяви петна, от които кожицата лесно се обелва. При влажни условия, каквито настъпиха,

0

Атмосферното налягане ще е около средното за месеца. През нощта ще бъде ясно и тихо. Призори на места в източните райони ще се образуват краткотрайни мъгли. Утре ще е предимно слънчево.

0

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева се среща с инж. Васил Василев, председател на Националното ловно-рибарско сдружение Съюз на ловците и риболовците в България (НЛРС-СЛРБ),

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мнозинството в Народното събрание не прие предложението на БСП да бъдат преизчислени всички пенсии за трудова дейност, отпуснати до 31 юни 2016 г., съобщи БТА. Предложението е отхвърлено от депутатите с 15 гласа "против" и 81 "въздържал се". Преизчисляването да е периодично, поне на четири години, предвиждаха вносителите на промените в Кодекса за

Потенциално стотици самолети на "Боинг" от моделите 737 и 777 в света летят с опасни системи за управление, които са уязвими от мобилните телефони на пътниците, съобщава в четвъртък агенция Блумбърг нюз, цитирайки доклада за безопасност на Федералната авиационна администрация от 2014-а година. Уязвими от мобилните телефони са дисплейните

Всяка община трябва да определи място, на което да загробва убитите заради африканската чума свине. Такова указание е разпратила земеделската министърка Десислава Танева на местните власти, съобщи зам.-директорът на центъра за оценка на риска към МЗХГ д-р Илиян Костов. Той участва в церемонията „Образцова община“ на Северен централен регион,