Мобилно приложение автоматизира изследването на културите с дронове

01 май 2019
Агротехника
9549
1 2 3 4
 

Софтуерът Skippy Scout може да бъде използван за проверка на нивата на вредители, плевели и болести в полето, без да се налага агрономи или фермери да извървяват километри пеша

Ивона Величкова

Британският стартъп Drone AG пусна на пазара ново приложение, което автоматизира полетите на дроновете за изследване на културите.

Софтуерът Skippy Scout може да се използва за проверка на нивата на вредители, плевели и болести в полето, без да се налага агрономи или фермери да извървяват километри пеша.

Удобно е, че приложението ще работи с няколко безжични DJI дронове, включително Mavic, Phantom 4, Inspire 2 и M200, някои от които са на разположение за малко повече от 500 британски лири (1100 лв).

"Отворени сме и към други производители на дронове, така че всички желаещи могат да се свържат с нас", обясняват от Drone AG.

Понастоящем приложението е създадено за работа само с Apple iPhone 6 или по-модерни устройства, така че потребителите на Android ще трябва да изчакат малко повече за разработването на софтуера.

За да работи, в смартфона се въвеждат подробности за конкретни полета и целеви точки, след което дронът започва своята разузнавателна мисия.

Снимки с висока резолюция

се правят само от няколко метра височина и компанията изчислява, че това ще покрива приблизително 20 дка/мин при скорост от две спирания за снимки на всеки 10 дка.

Снимките се изтеглят на смартфона на потребителя, докато дронът лети, и предоставят далеч по-подробни данни от типичните сателитни изображения.

Алгоритмите са в състояние да откриват листа с дефицит на хранителни вещества и да изчисляват индексите на зелената площ в различните участъци на полето.

Приложението също така е в състояние да пресметне етапите на растеж на културите и с времето ще може да идентифицира специфични плевели.

"Използването на дронове за разузнаване на културите е само началото на нашата идея да разработим

супер прост софтуер

който използва дронове, смартфони, автоматизация и изкуствен интелект, за да позволи по-ефективно земеделие, с по-малко неприятности", споделят от Drone AG.

Услугата е с абонамент, основан на две нива на ценообразуване - едно за земеделските производители, което струва около 30 британски лири (68 лв), а друго за агрономи - 50-60 британски лири (113-135 лв).

Като цяло Skippy Scout трябва да работи навсякъде по света, но производителите първо го тестват и развиват за пазара във Великобритания. Те също така планират да добавят функции, които ще са специфични за условията на Острова... Поне като за начало.

Още от Агротехника
0

Сезонът на жътвата е един от най-натоварените периоди за земеделеца, в който комбайнът е подложен на много високо натоварване и риск от непредвидени повреди.

0

Всяка машина на “Раломекс”, която има някакво подобрение, е следствие на обратната връзка със земеделските производители Ивона Величкова Наскоро имахме удоволствието да поговорим с инж.

0

Европейската комисия изготви правила за експлоатацията на безпилотни летателни средства От 2020 г. операторите ще бъдат регистрирани от националните органи Екип на в.

0

Повечето български фермери са отворени към новостите, добре са запознати с машините и инвестират в такива, които могат да им дадат най-добрите резултати,

0

Изискванията се вдигат, тъй като на машините се налага да превозват товари при по-високи скорости зад по-мощни трактори на все по-натоварени пътища Ивона Величкова С все по-големите разстояния за

Последни новини
0

След горещините през почивните дни в страната отново дойдоха бури и порои. Валежите засегнаха Североизточна и Югозападна България. В някои райони на Стара планина паднаха и градушки.

0

Ресурс от 26 300 000 лв. по помощта de minimis утвърди Управителният съвет на ДФ „Земеделие” за животновъдите, отглеждащи крави и юници, биволи, овце-майки и кози-майки.

0

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“-РА утвърди финансов ресурс в размер на 600 000 лв. по схема de minimis на земеделските стопани в сектор „Пчеларство" за компенсиране на разходи,

0

При изграждането на изкуствени маточни килийки, след като восъкът застине, шаблонът се потопява още 2-3 пъти, но все по-плитко с по 1-2 мм. Така се получават маточни килийки с по-тънки стени,

0

Ротавирусната инфекция и колибактериозата в свинефермата водят до значителни икономически загуби. Шансовете за възстановяване на болните животни са малки, лечението е скъпо и неефективно.

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:За борба с гризачите се накисват дървени стърготини в разтвор на дезинфектанта креолин и се разхвърлят около овошките. Освен това можем да натрием стволовете на дърветата с гранясала сланина, тъй като...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Калоянчев е Ван дер Любе, дъновистка - баба Парашкева Първият филм за Георги Димитров е заснет през 1956 г. от съветския режисьор и сценарист Лев Арнщам. През 1971 г. Христо Христов снима “Наковалня или чук”, а през 1981 г. испанецът Хуан Антонио Бардем режисира “Предупреждението”. “Урок на историята” е сниман в София,

Сара Брайтман е световноизвестна звезда, чийто глас обхваща 3 октави. На 20 октомври тя ще пее пред българска публика по покана на “София мюзик ентърпрайзис”. Концертът ѝ е част от световното ѝ турне HYMN: Sarah Brightman In Concert. С него представя последния си студиен албум HYMN, който излезе миналата година.

Разследващият руски репортер смята, че делото срещу него е заради разкрития за контрола над погребалния бизнес или за бързите кредити Неистовото желание на някои местни величия да запушат устата на един разследващ журналист в Русия постигна точно обратния на търсения ефект - Иван Голунов, доскоро известен само в пределите на родината си,