Семейство Айрънс загубили един от домашните си любимци - котарака Клайв, и след едногодишно търсене съвсем се отчаяли. Но след 1 година и 2 месеца неочаквано го намерили - надебелял и доста доволен. Станало ясно, че избягалото коте живяло във фабрика за производство на котешки храни, съобщава Bored Panda.

Клайв, порода норвежка горска котка, изчезва и стопаните му - британците Таня Джонатан Айрънс, направо не можели да се намерят място от тревога. Съпрузите публикували обява във Фейсбук и разлепили съобщения из целия окръг, но всичко било напразно.

Клайв не беше много послушно коте и често бягаше от къщи, разказва стопанката му. Мислехме, че някой го е намерил и прибрал, тъй като той е голям чаровник.

После се оказало, че Клайв е попаднал в котешкия рай - дълго време той живеел във фабрика за производство на храни за домашни любимци, който бил на няколко километра от дома му.

Работниците забелязали неканения гост, когато се включила алармата. Клайв останал да живее в склада на фабриката, който е с площ от 1800 кв. м, като си похапвал от пликовете с храна. Персоналът залагал капани, но дълго време не успявали да го хванат. Но веднъж капанът сработил и котаракът бил откаран при ветеринарите, които успешно определили наличието на микрочип и открили семейството на Клайв. Когато съобщили по телефона на стопанката му, тя не могла да повярва, тъй като Клайв липсвал цяла година и 2 месеца.

Когато Клайв изчезва, бил на 9 месеца и при това доста строен. Стопаните му са леко шокирани от трансформацията на котарака, тъй като от пиршенствата той бил станал двойно по-голям.

Стопанката му разказва, че Клайв веднага познал семейството си и всички се радвали много.

На Клайв му се налагаше да яде доста бързо, преди братята му да ометат и неговата храна. Вероятно, след като не е трябвало да се съревновава с тях за храна, в склада той е ял донасита. Нямаме намерение да го слагаме на диета - вярно, че е малко окръглен, но затова пък е щастлив, казва стопанката му.

Снимки: Kennelgate Pet Superstores

Клайв със семейството си
Клайв със семейството си
Деветмесечният Клайв е доста строен
Деветмесечният Клайв е доста строен
Клайв (вдясно) с един от братята си
Клайв (вдясно) с един от братята си