Повече от 500 компании от 32 държави представиха последните си разработки в областта на агропромишления комплекс, селскостопанското инженерство, биоенергията и системите за управление на агробизнеса

70 хиляди квадратни метра - такъв беше впечатляващият мащаб на московското изложение Agrosalon 2018, което се състоя миналата седмица между 9-ти и 12-ти.

Тази година събитието определено беше запомнящо се с повече от 500 компании от 32 държави, които представиха последните си разработки в областта на селскостопанското инженерство, биоенергията и системите за управление на агробизнеса. Руските производители също представиха няколко световни премиери.

Не е изненадващо, че руският Agrosalon често се поставя на едно ниво с изложения като Agritechnica в Хановер или SIMA в Париж.

На събитието най-големите производители представиха ново поколение телескопични и челни товарачи, оборудване за събиране на реколтата, обработка на почвата и сеитба, машини и оборудване за прилагане на торове и пестицидно третиране на растения. Представена бе и широка гама от резервни части и компоненти, селскостопанска електроника, оборудване за измерване и претегляне и много други.

Безпилотен комбайн стана звезда на изложението тази година.

“Космическият комбайн” както ласкаво го наричат конструкторите и техниците, сам събира реколтата, заобикаляйки препятствията. Фермерите обаче не разчитат изцяло на техниката и затова към комбайна има кабина за оператора.

По време на събитието се проведе тържествената церемония по награждаването на отличените в конкурса за иновации

Международното жури, което включваше двадесет реномирани експерти в областта на селскостопанската техника, обобщи резултатите от конкурса още на 12 юли. Работата не беше лесна, тъй като бяха представени 70 иновативни разработки от водещи производители. След дълги часове упорита работа бяха избрани най-добрите 16, които получиха заслужени награди - 3 златни и 13 сребърни медала

Златото на иновационния технологичен конкурс Agrosalon-2018 бе спечелено от HORSCH Maschinen GmbH, Rostselmash и Amazonen-Werke H.Dreyer GmbH & Co.KG. Фермерите се събраха в изложбения център Crocus Expo не само, за да се представят и да видят другите, но и да се учат един от друг. В рамките на изложението се проведоха семинари и майсторски класове

Десетки хиляди мениджъри и специалисти от аграрния сектор посетиха премиерите на селскостопанска техника, за да научат за иновациите и възможностите за тяхното използване в аграрно-промишления комплекс. В изложението участваха и белоруски компании, сред които Европейската агенция по земеделие - официален дилър на най-големите европейски производители на селскостопански машини Horsch, Krone, Fliegl, Weidemann, Siloking и Rauch.

“Много гости идват при нас от Европа. Тъй като само тук, на Agrosalon, те могат да получат пълна представа за аграрния капацитет на Русия за експортния потенциал, за вътрешния пазар, за производството, за това, което Русия ще пренесе на чуждите пазари”, каза Вячеслав Пронин, заместник-директор на Руската асоциация на производителите на специални съоръжения, организатор на изложението.

Както показва практиката от предходни години, нито една компания-производител не си тръгва без договори. По повод изложението производителите на агротехника често предоставят на клиентите си добри отстъпки.

Сумите на транзакциите, които са направени по време на събитието, разбира се, не бяха разкрити. Но организаторите казват, че се говори за милиарди рубли.

Компанията HORSCH също си тръгна със златен медал от изложението
Компанията HORSCH също си тръгна със златен медал от изложението
Иновативни комбайни
Иновативни комбайни
Най-голямата руска фирма за агротехника Rostselmash грабна злато за автопилота Explorer
Най-голямата руска фирма за агротехника Rostselmash грабна злато за автопилота Explorer
Необичаен подход за реклама на техника на щанда на Kuhn
Необичаен подход за реклама на техника на щанда на Kuhn
Щандът на Farmet
Щандът на Farmet