Лесно домашно сладко на фурна

03 октомври 2018
Кулинария
0
29232
1 2 3 4 5
 

Бързо се прави, как става стъпка по стъпка

Опитвали ли сте някога това гроздово сладко. Ако не, вие сте пропуснали много! Полезно, вкусно, лесно за приготвяне и съхранение, просто невероятно сладко за зимните дни.

Основният плюс на тази рецепта е, че подготовката й може да стане изцяло във фурната, което е голямо удобство за домакинята в панелното жилище.

Необходими са ви

Грозде, звездовиден анасон, ванилия - по ваш вкус, вода, карамфил и канела - също по вкус, захар.

За тази рецецепта всеки сорт е подходящ, но тези, които предпочитат да е без семки, трябва да си приготвят безсеменен сорт като Султанина.

Пропорциите:

За 1 кг грозде ще ви трябват 300 грама вода, приблизително 0,5 кг захар и подправки на вкус - един звездовиден анасон, карамфил - няколко зърна, малка пръчка канела и ванилия.

Как да подготвите всичко

Зърната изплакнете обилно на течаща вода.

След това вземете голяма дълбока тава за печене и я напълнете със слой грозде, налейте вода, поръсете равномерно със захар и хвърлете любимите си подправки - ванилия, анасон, канела или карамфил.

Не забравяйте, че ароматът на естествените подправки е много силен, така че не прекалявайте. В този случай, както се казва, "по-малко е по-добре, за да е добре".

Поставете тавата за печене във фурната или пещта, загрята до 150 градуса.

Гроздето започва да завира, сиропът се насища с ароматите.

След един час или когато е готово - извадете, както и подправките, които са били поставени в гроздовото сладко. Знаем си, че е готово, когато прави гъста неразтичаща се капка на чинията или на нокът.

Разбъркването не е желателно, за да не се увреждат плодовете.

След около два часа когато се охлади сиропът ще стане вискозен, наситен и изненадващо ароматен.

Внимателно се налива в стерилизирани буркани, затварят се и се се оставят да се охладят напълно. Завъртането на бурканите с главата надолу не е необходимо.

Добре свареното сладко се съхранява безпроблемно в обичайните условия на един апартамент.

Наистина е необичайно за някои, но е много лесно правенето на такова сладко.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Кулинария
2943
0

Сините домати са склад на полезни вещества! Патладжаните съдържат почти всички витамини и микроелементи, от които се нуждаем. За съжаление ние се сещаме по-рядко за тях.

11295
0

Вкусно и засищащо предястие, което бързо се приготвя и още по-бързо свършва. Продукти: 1 пилешко бутче, 3 яйца, 50 г грах от консерва, 3 суп. лъж. майонеза, 1 краставичка, 150 г твърд кашкавал,

25920
0

В собствен сок Зърната от прясно узряло сладко грозде трябва да изберете и добре да измиете. Премахнете всички клонки и повредени зърна и оставете водата да се

26973
0

Продукти: 300 г свинско (бут, шол), 2 домата, 1 патладжан, 1 чушка, 1 глава лук, 2 суп. лъж. олио, подправки за стек на вкус, сол Приготвяне: Месото се нарязва на кубчета.

10584
0

Идеално през зимата за гарнитура на месо Гроздовите семки се полагат в стерилни буркани, изсипва се отгоре гореща марината, затварят се с капак и се стерилизират при температура от 80°С.

Още от Фермер
81
0

Поникването на рапицата е един от най-критичните моменти в отглеждането на маслодайната култура. През тази есен в някои райони на страната много от земеделските производители основателно отложиха

63
0

Бръмбарът зимува в почвата и снася яйцата си на 12 см в почвата, напомнят на пчеларите от to-bee.blogspot.com. Новите бръмбари се излюпват през август, но остават в почват до следващата година.

2727
0

Макар много домашни производители на алкохол да се заблуждават, че държат сместа си от грозде на топло, защото това наистина е факт денем,

2061
0

Да се прави след листопада Операцията има за цел да предпази от измръзване през зимата. При нея има особености, които ще обясним в следващия брой. Но трябва да се знае, че лозите,

387
0

В сряда атмосферното налягане е по-високо от средното за октомври и слабо ще се понижи. През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно, с по-значителна облачност над източните райони.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Журналисти така изкривиха фактите и очерниха България за убийството на Виктория Маринова в Русе, та стигна чак до ООН в лицето на генералният й секретар Антониу Гутериш. Това каза пред журналисти в Правец зам.-вътрешният министър Стефан Балабанов. "Нашето общество има нужда да разграничава фейковете от обективната журналистика.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще участва в среща на лидерите на Балканската четворка във Варна на 2 ноември, обявиха от Министерския съвет. В резиденция "Евксиноград" на редовната си среща ще се съберат българският премиер Бойко Борисов, гръцкият Алексис Ципрас, румънският Витория Дънчила и президентът на Сърбия Александър Вучич.

Романът “Когато капят кестените” е дебют на Стефан Коспартов Историята, лагерите, комунизмът, любовта и стремежът към свободата са теми в забележителния литературен дебют “Когато капят кестените” на сценариста Стефан Коспартов ( “Мярка за неотклонение”). 29 години след падането на режима митовете и легендите около социалистическия рай все още

Въпрос изпратен от читател:

Кога се бере зимната круша?

Отговор:Късните сортове се берат в техническа зрелост, която настъпва по-късно през есента. Беритбата трябва да е съобразна и с климатичните условия. Ако има опасност от ранни мразове, плодовете се прибират...
youtube video
Към галерията с видеа