Който го опита ще поиска допълнително

В последно време все по-често се налага да прибягваме до пилешкото месо - хем е месо, хем цената му не гони космическите стойности на свинско, телешко и агне.

Когато ви омръзне традиционното печено или варено пиле, можете да опитате тази несложна, но затова пък много вкусна рецепта.

Някои предпочитат пилешкото заради ниската калоричност. За други, напротив, бялото месо е прекалено сухо. Днес ще задоволим всички желания.

Продукти: 1 кг пилешко филе, 5 картофа, 3 домата, 200 мл прясно мляко, 2 глави лук, 2 яйца, 200 г кашкавал, 3 суп. лъжици сметана, 3 скилидки чесън, 2 суп. лъж. олио, сол, черен пипер и зелени подправки на вкус, станиолени форми за печене.

Приготвяне: Филето се реже на кубчета. Залейте го с прясното мляко и оставете го в хладилника да се маринова за около час. Така филето ще остане меко и сочно. Металните формички се намазват с олиото и се подреждат върху тавата на фурната.

Картофите се обелват и се нарязват на тънки филии. Разпределете ги на дъното на формичките. Посолете и поръсете с черен пипер. По същия начин постъпваме и с лука. Най-отгоре разпределяме месото, което също е посолено и поръсено с черен пипер. Разбийте яйцата и сметаната и с получената смес полейте месото. Следват доматите, които също са нарязани на филии, смачканият чесън и настърганият кашкавал.

Фурната се загрява до 180 градуса. Ястието се пече около 40 минути.