. Пеперудите от първото поколение излитат през май, летежа приключват през второто десетдневие на юни. Те са активни привечер и нощем. Денем се крият под листата, под бучките пръст, в пукнатините на стъблото и клоните на дърветата и другаде.

Гъсениците се излюпват обикновено от началото на юни до началото на втората половина на август. Те повреждат повече плодовете на по-късните сортове праскови, защото листата и връхните части на леторастите са вече твърди, като се вгризват често от към ямичката на дръжката, на узрелите плодове, от страни и се хранят с месестата им част.

. Пеперудите от второто поколение започват да летят от края на юни началото на юли и завършват до средата на август. Гъсениците от това поколение се хранят с месестата част на плодовете.

. Пеперудите от третото поколение летят през август и завършват летежа при топло време до средата на октомври. Те снасят яйцата си по кората, най-често в основата на клонките и около разклоненията им, между люспите и основата на листните пъпки и по-рядко на плодните. Излюпените гъсеници се хранят с плодовете или вътрешността на пъпките и презимуват втора и трета възраст в копринено пашкулче.