Необходими продукти: 4 големи картофа, 500 г кайма, 2 супени лъжици доматено пюре, 200 г червен фасул от консерва, 2 глави лук, 2 червени чушки, печени и обелени, сол, черен пипер, масло, червен пипер, няколко стръка магданоз.
Начин на приготвяне: Картофите се измиват и се слагат леко да се сварят, необелени. Полусварените картофи се цепват по средата и леко се разтварят, без да се чупят, колкото да могат да се напълнят. Още топли се намазват отвътре с масло.
В сгорещена мазнина се запържва накълцаният лук, прибавят се каймата, доматеното пюре и нарязаните на дребно домати. Като позаври сместа, към нея се прибавя фасулът, овкусява се с подправки и се вари докато течността се изпари. С тази смес се пълнят картофите.
Всеки картоф се увива в намазнено фолио, подрежда се в тава и се пече за около 20-25 минути на 200 градуса. Пълнените картофи се поднасят без станиола, гарнирани с нарязаните червени чушки и ситно нарязан магданоз.
Коментари