Докато американският президент Доналд Тръмп не бърза да си взема домашен любимец, вицепрезидентът Майк Пенс вече има три домашни заека. Най-известният от тях носи името на знаменития холивудски актьор Марлон Брандо. Той е толкова сладък, че вече е успял да се превърне и в герой на детска книга, а в страницата му в Инстаграм има над 15 000 последователи.

На пръв поглед може да изглежда, че Марлон е привилегирован заек, но в действителност той попада у семейство Пенс от приют за животни.

Официалното име на заека всъщност е BOTUS, което е съкращение от Bunny of the United States — заек на Съединените американски щати.

Марлон има и официални срещи - например със семействата на военнослужещи в Белия дом. А този септември домашният любимец на семейството на вицепрезидента става герой в детска квижка, написана от дъщерята на Пенс - Шарлот - "Един ден от живота на вицепрезидента".

Ето какво пише по този повод Марлон в Инстаграм: "Мама написа детска книжка за мен, а баба нарисува чудесни илюстрации с акварели." Издателят на книгата обяви, че част от парите от продажбите на книгата ще отидат за благотворителност.