Рецептата е на Бистра Богданова от Пазарджик

Продукти (за тестото): 4 яйцъ, 100 г масло, 150 г захар, 150 г брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 2 суп. какао (шоко или Nesquik)

Приготвяне: Яйцата и захарта се разбиват на гъста пяна. Постепенно се прибавят брашното смесено с бакпулвера и какаото. Изсипва се в предварително намазано с масло форма (най-добре е да използвате тортена форма със свалящо се дъно) и се пече в загрята да 160 градуса фурна за 30 минути. След като извадите от фурната и изстине, блатът се разрязва на три "филии". Едната се връща на дъното на формчата, а останалите се нарязват на кубчета.

За крема се разбиват 200 г пълномаслено мляко и 200 г сладкарска сметана. Добавят се 2 суп. лъж. какао. Прибавете нарязаните парчета блат и накълцани орехи (по желание). Изсипете крема върху блата в тортената форма и украсете с нарязани орехи.

Оставете тортата в хладилника за една нощ.