За поредна година фермерите, които се довериха на хибридите InVigor® на БАСФ получиха OТЛИЧНИ добиви. Това разбира се не е случайно и се дължи на седемте основни предимства, които обединяват хибридите InVigor®:

- Високи добиви и масленост за максимална рентабилност

- Вигор ефект за бърз старт наесен на и мощен рестарт напролет, подсигуряващ развитието на растенията при оптимални условия

- Устойчивост на разпукване на шушулките - мечтан показател от всички фермери, който им дава спокойствие по време на жътва

- Толерантност на болести за здрави и свежи растения

- Силно развита коренова система за стабилни и изправени растения до жътва

- Бързо възстановяване след стрес за защита на добивния потенциал

- Хомогенен цъфтеж и узряване – гаранция за голям брой шушулки и максимални добиви

Само за три години рапичната генетика на БАСФ успя да спечели сърцата на земеделските стопани в България заемайки сериозни площи в ключови стопанства отглеждащи маслодайната култура. Нещо което сме сигурни, че ще продължи и през настоящия сезон, защото добрите новини за високите добиви на хибридите InVigor® се разпространяват бързо. Потвърждение за отличното представяне на всеки от хибридите в различни части на страната си личи и от графиките, които сме приложили.

ИМАТ ДУМАТА ФЕРМЕРИТЕ:

Доверихме се на хибридите InVigоr® и получихме отлични добиви

Това казват за в.“Български фермер“ стопани, внедрили някои от хибридите в стопанствата си

За тези, които още не са се докоснали до генетиката InVigоr®, ще кажем че през 2021 продуктовата листа на БАСФ включва пет хибрида.

Новото предложение в конвенционалната технология на отглеждане е хибридът InV 1188, който се предлага успоредно с вече успешно наложилите се и познати InV 1165 и InV 1170.

И още една новина!

Портфолиото на компанията за България се допълва и от Clearfield R хибридите InV 1266 CL и InV 1166 CL.

Какво е характерно за генетиката InVigor® и какво е ВИГОР ефект?
Рапичните хибриди от линията InVigor® се отличават със своя Вигор ефект.

Това означава, че растенията притежават повишена жизненост във всички фази от развитието на културата - от сеитба до жътва.

За тях още е характерно бързо първоначално развитие след поникване, както и мощен рестарт на посевите след края на зимата.

Има и още един специален бонус от компанията
БАСФ предлага на фермерите само фабрично

Обеззаразени семена - с биофунгицида Интеграл® Про и инсектицида Лумипоза™ *, за ранен контрол на болести и неприятели и гаранция за отимален старт на младите рапични растения.

*Лумипоза™ е регистрирана търговска марка на Corteva Agriscience

Б.Р. По-нататък ще разкажем по-подробно за предимствата на всеки един хибрид от портфолиото на компанията за сезон 2021.

InV 1266 CL е хибрид с отлична адаптивност за високи резултати. Сред­норанен Clearfield хибрид, притежаващ силен старт наесен и бърз ре-старт напролет. Характеризира се като адаптивен тип и е подходящ за всички поч­вени типове. Има мощно развитие и много добра зимоустойчивост. При­тежава отлична устой­чивост на разпукване на шушулките за минимални загуби по време на жът­ва, както и много високо съдържание на масло, за по-добър приход. През последните три сезона InV 1266CL показа, че е адаптивен хибрид, на който фермерите винаги могат да разчитат, получавайки стабилни и последователни резултати.

InV 1166 CL е цялост­но решение в една тех­нология. Среднокъсен Clearfield хибрид, който притежава силен старт наесен, за бързо разви­тие дори и при късни се­итби. Мощни растения, подходящи за интензив­но отглеждане. Характе­ризира се с отличителна жизненост и много добра студоустойчивост. Ви­зуално хибридът е със скъсени междувъзлия и залага голям брой шу­шулки, които имат отлич­на устойчивост на раз­пукване, за минимални загуби по време на жътва. InV 1166 CL бързо доказа на полето, че е интензивен хибрид за максимални резултати, отплащайки се за всяка инвестиция, направена за неговото производство.

InV 1188 – НОВ е ново­то предложение на БАСФ, което предлага стабил­ност и мощ за резултати без изненади. Среднора­нен хибрид подходящ за отглеждане на всички почвени типова. Хракте­ризира се с мощни расте­ния и удължени шушулки, залагащи голям брой зър­на. Освен това хибридът има отлична устойчивост на фома, за по-здрави и свежи растения. За за­щита на много високия му добивен потенциал притежава генетично по­добрена устойчивост на разпукване на шушулки­те. InV 1188 се отличава на полето с удължен цъфтеж, който подпомага формирането на голям брой шушулки и гарантира високия му добивен потенциал.

InV 1170 е хибрид, га­рантиращ пълен хамбар сезон след сезон. Сред­норанен продукт за висо­ки и стабилни добиви, не­зависимо от условията на средата. Храктеризира се с мощни растения с много здрави стъбла, за изпра­вен посев до жътва. Ос­вен това, хибридът има много добра толерант­ност на склеротиния, ал­тернария и вертицилиум, за по-здрави и свежи рас­тения. И не на последно място, притежава гене­тично подобрена устой­чивост на разпукване на шушулките. Характерни за InV 1170 са едрите зърна с висока абсолютна маса, както и отлична устойчивост на полягане по време на жътва.

InV 1165 на полето се разпознава лесно по го­рата от шушулки и морето от семена. Среднокъсен конвенционален хибрид, характеризиращ се с бър­зо поникване и вкореня­ване, което дава възмож­ност за разтеглен период на сеитбата. Притежава отлична студоустойчи­вост и толерантност на фома. Характерно зала­га много разклонения в широк хоризонт и дълги шушулки (с плътно под­редени семена), които притежават генетично по­добрена устойчивост на разпукване. InV 1165 се отличи като изключително подходящ за района на Северна България. Хибрид който се чувства много добре на силни и богати полета.

Няма съмнение, че благодарение на силното и последователно пред­ставяне на хибридите InVigor® през последните три години, площите за­сяти с тях от българските фермери, ще продължа­ват да се увеличават и за в бъдеще.