Уникати на агропазара с марката на Galucho

14 юни 2018
Агротехника
0
5994
1 2 3 4 5 6 7
 

Мнозина земеделци-професионалисти избират машини за основна обработка на почвата от най-голямото предприятие за инвентари и земеделско оборудване в Югозападна Европа

Екип на в. "Български фермер" Стара Загора - София

На панаир като на панаир- по пистата на летището движение, народ, техника от сой. Така беше на БАТА АГРО 2018. Видиш някоя интересна машина, спреш се, сътрудникът на фирмата ти дава пълна информация за предимствата й и неусетно достигаш до сделка. Обаче с ТОДОР ДИМИТРОВ, представител на португалската фирма Galucho за Югоизточна Европа, не стана точно така. Когато го зърнахме сред "железата" /така дилърите наричат фамилиарно и с уважение предлагания от тях инвентар/ на неговия щанд той не можа да ни отдели време, точно тръгваше за голямото румънско изложение край гр. Фудуля. То в известен смисъл конкурираше нашия най-голям панаир за агротехника. Български изложители имаха и там павилиони, прилични на шатри, където показваха и продукция на световни фирми, и свое производство.

Така че за новите машини на Galucho, представени на БАТА АГРО 2018 получихме информация "пост фактум", макар че още на панаира на летището огледахме внимателно, заедно с мнозина земеделци-професионалисти неговите машини за основна обработка на почвата, носещи марката на най-голямото предприятие за инвентари и земеделско оборудване в Югозападна Европа.

Българският дилър на фирмата Димитров беше любезен да ни разкаже:

- И тази година, както и на предишните издания на БАТА АГРО, представихме на българските фермери голяма част от продуктовата гама на Galucho. На щанда на нашия партньор в България фирма Варекс, както и на демонстрационното поле на панаира, разположихме 14 различни наши машини. Поставихме акцент върху тези видове, от които българските фермери ще се нуждаят много скоро, веднага след жътвата.

Многоцелевата, скоростна дискова брана с независими дискове GDM видимо привлече вниманието на посетителите. И то не бе случайно. Това е единствената машина на пазара с уникално съчетание от мощни пружини и индивидуално окачване на всеки агресивен диск, и промяна на ъгъла на атака на дисковите секции. Машина, която се справя с различни задачи, при различни дълбочини на обработка и на полета с различни условия за работа.

- Как решихте и избрахте кои машини да изложите на своя щанда на БАТА АГРО 2018.

- В дните преди серията от изложения в Югоизточна Европа, на които представихме машините на Galucho, се консултирахме с водещи фермери от региона, уточни Тодор Димитров. Според тях годината се очаква да бъде сушава и това ще формира нуждата на земеделците от машини, които да могат да се справят при тези условия. И не случайно много голям интерес на панаира отново предизвикаха тежките конвенционални "X" и "V"-образни дискови брани на Galucho от моделите GXM и GLHR. Машини, които са се доказали на българските полета и са добре познати на земеделците, защото работят успешно при засушаване.

Все по-голям интерес предизвикват и стърнищните култиватори. Моделите на Galucho от сериите CH3 и KDR с нон-стоп защита са незаменими при работа в тежки и сухи климатични условия.

Показахме, разбира се и новите модели плугове от сериите CGF и CGL, както и продълбочители от серията SV (със специфичен за Galucho дизайн). И при тези, както и при всички останали машини на марката, е характерен балансът от качество и цена.

Представихме, също така и техника, подходяща за лозарство и овощарство като ямокопатели от серията BG и гребла за заден навес от серията PN.

И разбира се, единствения на пазара хидравличен телескопичен кран на Galucho за заден навес с 3 повдигащи секции и височина на повдигане повече от 6 метра от серията GM.

Надяваме се и тази година нашите машини да бъдат полезни на българските фермери и да допринесат за техния успех, добави Тодор Димитров. Значителният интерес сред посетителите на изложението потвърждава тази надежда на българския мениджър на Galucho в България.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агротехника
19746
0

Престижната австрийска марка трактори LINDNER влиза на българските ниви Фирмата предлага иновативни решения в средния мощностен диапазон от 76 до 144 к.с. Фирма УНИВЕРСАЛ-НВГ гр.

6147
0

Компанията за анализ на почвите Teralytic пусна ограничен брой безжични почвени сонди, които трябва да бъдат доставени във времето за засаждане през сезон 2019.

5292
0

Световна премиера в Германия на комбайните Axial Flow 250 Не просто машини, а интелигентни решения за печеливш агробизнес Американският гигант Case IH,

4185
0

Ани Димитрова, по материали на Future farming Улавянето на неблагоприятни промени в растежа и качеството на растенията вероятно ще стане много по-лесно и много по-евтино благодарение на UPS и

36441
0

Възможностите ви позволяват да купите употребявана машина, но не искате да сбъркате Поглед и анализ отвътре ви дават германски специалисти, които разглобяват един Claas Axion 920 до последното

Още от Фермер
855
0

Женският акар Вароа има овално плоско тяло с кафяв цвят (ширина 1,8 мм и дължина около 1 мм), живее до 10 месеца, информира pcheli.bg. Мъжкият е бял, малко по-малък от женската, и живее 15-20 дни.

360
0

С новите си четири хибрида рапица - Архитект, LG Аспект, LG Анистън и LG Абсолют, фирма Лимаграйн дава сериозна заявка да завоюва родните полета, както и сериозни пазарни позиции.

504
0

Световният конкурс Spirits Selection стартира днес в Пловдив.  България е с рекорден брой мостри; 1300 напитки от 50 държави се борят за медал. Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles е

414
0

Доларът намалява темпа на укрепването си. Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп е загрижен за ръста на американската валута. Търговците ще следят срещата на ръководителите на централните

423
0

Испания не отглежда повече прасета, отколкото е населението й. Това казва Евронюз, опровергавайки статия от британска медия.  Твърдението все пак е валидно за миналата година,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бургаският районен съд потвърди взетата мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 50 хил. лв. спрямо обвиняемия Бенчо Бенчев, съобщиха от пресцентъра на съда преди минути. Съдебното производство е протекло по реда на чл. 61, ал. 3 от НПК -  съдът разглежда незабавно делото в закрито заседание и се произнася с определение,

“Левски” може да подпише със сенегалския национал и бивш играч на “Евертън” Магай Гей. Халфът в момента играе за турския “Адана”, а информацията за него евентуален трансфер на “Герена” пристига от южната ни комшийка. Местният журналист Левент Юмит Ерол съобщи новината чрез профила си в социалната мрежи туитър със следния пост: “Сенегалският

- Малките ще се учат на речева учтивост - поздрав, благодарност, молба - Що е труд, цена, стока и личен бюджет - може да ги подготвите още отсега Учителите на първокласниците вече са избрали букварите и читанките на издателства, по които ще преподават наесен. Изборът е бил съгласуван с обществените съвети към училищата.

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа