Царевицата е една от най-важните култури, а Байер е водеща компания за опазване на културата от вредители.

Почвените хербициди Мерлин Флекс и Аденго са добре познати на родните производители. Те имат реактивиращ ефект след всеки дъжд, осъществяват пълен контрол срещу житни и широколистни плевели. По време на вегетация предложението от Байер е Вентум – добро решение срещу смесено заплевеляване.

Технологията Капрено през миналата година извоюва много почитатели и вече се наложи в практиката. Освен това в листата на фирмата са Екип – ефикасен балурицид, който се справя отлично с коренищата, Лаудис – безопасен и пожарна команда при екстремни случаи, но приложим и в по-ранни фази от развитие на царевицата, не прави фитотоксичен проблем, Аденго – практиката показва, че почвеното приложение е по-успешно, може да се внася и ранно вегетационно, но при почвено полето се освобождава по-рано от плевелите и се гарантира чистота му през цялата вегетация.

Безспорен хит в листата на хербициди е новата технология Капрено. Това не е просто хербицид, казва Радослав Михалев, регионален представител Североизточна България. Прилага се вегетационно, но има и почвено действие – от 3-и 6-и лист на царевицата. Продуктът елиминира всички поникнали на този етап житни и широколистни плевели.

Още по темата, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 17 май.