Мини-фермите за отглеждане на растения, върху градските покриви имат много предимства. Те не само са красиви, но могат да послужат и като източник на здравословна храна. Нека да разгледаме едни от най-прекрасните "произведения" на градското земеделско изкуство!

. Хотел Hilton Waldforf Astoria в Ню Йорк предлага на своите гости не само да се отпуснат в прекрасната градина на покрива на сградата, но и да опитат ястията, които се приготвят от продукти отгледани в градината.

. Градската ферма "Brookling Grange" в Ню Йорк също се намира на покрива на сградата и е специализирана в продажбата на органични зеленчуци от собствената си продукция.

. Градината на покрива на болницата Villaverde Alto в Мадрид е любимо място за деца, които се лекуват в уелнес центъра.

. В Шанхай градината на покрива на ресторанта Anken е една от атракциите. Асоциацията "Добре дошли в Китай" провежда семинари и популяризира идеите за градско земеделие.

Сравнявайки градините на покрива с традиционните места , фермерите казват, че техните растения по-малко боледуват и по-малко вероятно е да бъдат атакувани от вредители. Що се отнася до качеството на продуктите, то не е по-лошо от зеленчуците, отгледани в обикновена зеленчукова градина.