Фермерът от Айова Дъстин Пилард селекционира миниатюрни крави. В сравнение с нормалните си посестрими животните са два пъти по-малки и могат да се отглеждат и вкъщи, разказва селекционерът пред "Metro".
46-годишният баща на три деца е израснал в града, но редовно посещава фермата на баба си и дядо си. Всичко започва през далечната 1992 г., когато като колежанин отива на търг за едър рогат добитък, където за пръв път вижда миниатюрни животни. Дъстин е очарован от тях и когато 3 години по-късно става собственик на ранчо от 10 акра, той вече знае, че ще отглежда именно малки животни. Купува 5 животни и те стават основа на сегашната ферма за миниатюрни крави.
Чрез последователна селекция  25 години по-късно Пилард получава миниговеда, високи около 84 см. Те са от различни породи: Texas Longhorns, Texas Shorthorns, Jerseys, Dexters, Herefords, Angus, Zebus и Watusis.
Годишно фермерът от Айова продава средно по 10-20 миникрави годишно. Според селекционера дребните крави имат темперамент на кучета: обичат да тичат наоколо, контакуват с хора и са спокойни и общителни. При това фермерът твърди, че получените животни са абсолютно здрави.