Това се доказа в много стопанства в България през 2017 година

Какво представлява Панамин Агро, интересуват се много фермери, които са чували за продукта, но не са го използвали още.

Това е 100% биологичен продукт за листно подхранване от ново поколение, който от близо година се предлага в България.

В какво се състои неговата уникалност и защо се смята за революционен и в световен мащаб?

Панамин Агро е вид листен тор - смес от скални брашна, добити от най-висококачествени австрийски вулканични скали, минерали и варовици по иновативна технология. С него вече и у нас са постигнати отлични резултати във фермерските стопанства, които са го прилагали.

Благодарение на иновацията за смилане, размерът на частиците, които го съставят, е сведен до нанониво, което пък допринася за лесното разтваряне и максималното усвояване от различните видове култури на полето.

По този начин торът е приложим за реминерализация на растенията и дори на почвите при всички видове култури след листното торене.

Основните компоненти на продукта са калциев и магнезиев карбонат, както и силициев диоксид. Чрез тях Панамин Агро осигурява на земеделските култури необходимите им запаси от естествено свързан въглероден диоксид и по този начин помага за удължаването и ускоряването на фотосинтезата, както и благоприятства и рН нивата на почвата.

Микро и макроелементите, които се съдържат в него, помагат за укрепване на клетъчните стени, а запасът на СО2 помага на растенията да държат устицата си затворени през по-голямата част от денонощието, което е фатално важно, защото допринася за намаляване на транспирацията на влага и

осигурява толерантност към суша, слани, измръзване

както и възпрепятства проникването на гъбни патогени и заразяването с тях. Това естествено намалява и приложението на фунгициди.

Според специалистите от компанията, към които се обърнахме, всички тези изредени екстри на съставките гарантират редовно да има положителни резултати от прилагането на Панамин Агро.

Тази година ефектът от него се е доказал в България в много стопанства и се изразява в 3 икономически важни аспекта, според фермерите, докладвали резултатите си:

- намалена себестойност на продукцията - чрез редуциране и дори пълно елиминиране на нуждата от употреба на други торове и снижаването на употребата на препарати за растителна защита,

- в чувствително повишени добиви с над 50%,

- в завишени показатели за качество на продукцията.

Повече подробности за иновационния продукт очаквайте в новия брой на в."Български фермер" от 28 декември