При царевицата имаме няколко нови хибриди в група 300 по ФАО, коментира Иван Костадинов, продуктов мениджър на Пионер. Единият е Р9363 – 340 по ФАО, който ще замести много добре познатия Р9578, но с много по-високи и стабилни добиви при различни климатични условия, както и при оптимални условия за развитие на царевицата. Имам предвид достатъчно влага, както и хранителни вещества, за да се получи максимален добив.

Вторият ни нов хибрид е Р9415, който е от Optimum AQUAmax продуктовата линия. Характерно за него е, че дава високи добиви както при засушливи условия, така и при висока влажност. Това е качество, което притежават и останалите хибриди от тази линия. Хибридът най-вероятно ще се наложи в група 380 по ФАО, над Р9486, който през последните години имаше малко по-колебливо представяне и се налага да бъде подменен с по-добър.

В група 400-450 по ФАО новото ни предложение е Р0312, конвенционален хибрид. При нормални условия е конкурентен на Р0023, който е нашият флагман – най-добрият хибрид в средата на 400 по ФАО. Последният вече има сериозна конкуренция в редиците на Пионер, доколкото може да говорим за конкуренция между нашите хибриди.

Още за новите предложения от Пионер, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 14 ноември.