Вземете плодове по ваш вкус - цитруси, киви, банани. Плодовете е добре да са със среден размер. Нарежете внимателно заедно с кората на тънки филии. Добре е, ако имате, да използвате колбасорезачка. Извадете семките.

Плодовите филийки трябва да бъдат изсушени така, че да станат крехки и хрупкави. Използвайте фурната на газовата или електрическа печка, на открехната врата и температура около 60 градуса, или електрическата сушилня за плодове и зеленчуци.

Ако сушите във фурната, поставете върху тавата хартия за печене, в противен случай плодовете ще залепнат.

Бъдете търпеливи - за целия процес ще са ви нужни най-малко 7-8 часа. Чипсът е готов, когато стане хрупкав и парченцата лесно се чупят. Съхранявайте на сухо и тъмно място, при стайна температура (за предпочитане в буркан с капак).