Километрична колона от автомобили предизвикаха собственици на частен имот на "Кукленско шосе" в Пловдив. Един от тях - Александър Пижев, опъна преградна лента, забита на колчета и спря движението откъм околовръстното шосе в посока Пловдив. Той претендира, че е притежател на 2,5 дка, върху които е построено част от шосето и обръщалото на автобусите.

Пижев размаха нотариален акт. Адвокатът му Стоян Донев каза, че семейството многократно е настоявало пред общините "Родопи" и Пловдив да ги обезщети за имота. Пижеви предприели крайната мярка в отговор на отказа на двете управи.

След като опънаха лентите, настъпи тотален хаос. Изнервени шофьори бибипката и ругаехаа. Преградата беше опънато непосредствено след Митническия терминал. Опашката от автомобили стигна чак до околовръстното шосе. Страстите се нажежиха до краен предел. Тогава шофьор слезе от колата и грабна колчето и го заметна срещу Пижев. В това време пристигнаха екипи от пътна полиция и КАТ.

След тяхната намеса движението беше възстановено. Униформените извършиха на място разпит на Пижев за действията му. Той им показа документ, че преди 12 дни е уведомил двете общински управи за затварянето на пътното платно. На място нямаше нито един представител на общините "Родопи" и Пловдив.