Краставици се появиха в саксия с мушката във великотърновското село Миндя. Собствениците на къщата, в чиито двор е набрана първата изненадваща реколта, изпратиха снимка със странното съжителство. То било забелязано от любопитна и наблюдателна гостенка, която попитала защо домакините са засадили заедно цветята и зеленчука.

Краставиците са от най-добрия сорт "Гергана". Домакините откъснали и опитали първата краставица от неочаквания добив, която била изключително вкусна. Очакват още поне десетина краставици до края на есента.

Тяхното обяснение е, че използват краставици за храна на трите костенурки, които отглеждат като домашни любимци в двора си. Вероятно семки от любимата храна на животните са попаднали сред мушкатата, а редовното поливане на цветята, е осигурило и добра среда за растежа на краставиците. Случайният добив ги е амбицирал догодина да увеличат територията, в която отглеждат заедно мушката и краставици.

"Български фермер" и електронното му издание bgfermer.bg приканват читателите, произвели забележителна реколта в градините си, с която могат да се похвалят, да изпратят снимки или видео на e-mail:[email protected].

Ако видеото е по-голямо, трябва да е качено в youtube или във facebook, изпращайте ни линковете.