Темата на утрешния фермерски фестивал пред Министерството на земеделието е фермерско песто с пресен хляб с дива мая.

Основните демонстрации и дегустации ще бъдат два пъти през деня: между 12 и 13 часа, и между 17 и 18 часа.

Освен био песто и майсторски хляб гостите ще видят био босилека на Надя, био лешници от Сузана от Виниярд, както и пресен хляб с дива мая на Богдан от "Топлата фурна".

Освен да се опита, ще може да се купят босилек и лешници за фермерското песто вкъщи.

Ще има и автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, сезонни плодове и зеленчуци, гъби био вино, оцет, билки и подправки… Много от продуктите са биологични.

Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.