Познатият зокум или олеандър , обилно цъфти и ни радва с едри, наситени с цвят, гъсти цветове. Растението обича свеж въздух, слънце, обилно поливане и редовно подхранване.

Олеандърът трябва да е на балкона или в градината. Ако терасата ви е на южната страна на сградата, не се притеснявайте, че ще пострада.

Той се нуждае от преки слънчеви лъчи. Трябва обаче да се съобразите с това, че през цялата зима растението е било на сянка и при рязкото изваждане навън, има опасност от изгаряния, затова преди изнасяне на открито се държи една седмица на полусянка.

Зокумът обича и краткия освежаващ дъжд, който ще измие и листата му. Тъй като пие много вода, поливайте го обилно и следете почвата му да не пресъхва. Ако стои на слънце, може да ви се наложи да го поливате два пъти на ден.

Лятото е и най-подходящото време да размножите зокума. За тази цел трябва да отрежете полувдървесинени резници. Засадете ги в саксия с градинска почва, като можете да добавите и пясък, покрийте го със стъклен буркан или прозрачен плик и го поставете на светло, но не слънчево място.