Така ще си подобрите рентабилността на фермата. Просто ви трябват меки боксове за лежане. Разходите за тях са икономически оправдани. Защото комфортното лежане на кравите повече от 12 часа на денонощие стимулира млечната продуктивност.

Стремежът към все по-висока млечна продуктивност на кравите изисква от стопаните им да се възползват от съвременните технологии при оборудването на говедовъдните ферми. Фермерите знаят, че освен пълноценното хранене от първостепенно значение е и при какви условия млечните животни ще прекарат почти половин денонощие в лежащо положение. Този отрязък от време е от изключително значение за количеството отделено мляко. Колкото по-комфортно се чувства животното, толкова повече мляко ще произведе. Затова боксовете трябва да са еластични, меки, удобни и чисти. Подовата настилка трябва да е плътна и стабилна. Кравите не бива да се пързалят, като стъпват, лягат и когато се изправят (защото това води до сериозен травматизъм както на вимето, така и на крайниците).
Какви са предимствата на гумените постелки:
0 уплътняват подовото покритие и не позволяват проникването на мръсотия под постелката;
0 релефният профил намалява до минимум хлъзгането;
0 при повечето гумени постелки (особено при боксовете за лежане) е предвиден наклон към пътеката, позволяващ лесно почистване на бокса;
0 трифункционалният слой (гума/пеноматериал/гума) осигурява висока степен на комфорт при лежане на кравите;
0 специалният профил на долния слой на гумената настилка гарантира оптимална плътност при високо ниво на натоварване;
0 пеноматериалът между двата слоя гума дава необходимата еластичност при придвижване;
0 след ставане на кравата от лежащо положение постелката бързо възстановява своята първоначална форма (т.е. не се деформира);
0 мекотата, която осигурява гумената настилка в бокса поддържа тялото на лежащото животно в правилно положение (т.е. елиминира се травматизмът).