С 183 474 уникални посетители през месец май сайтът www.bgfermer.bg затвърждава позицията си на най-големия сайт за агробизнес в България, сочат данните на Gemius.

Този резултат на електронното издание на вестниците "Български фермер" и "Хоби фермер" е най-високият постиган от старта му през 2009 г. досега.

Ръстът в сравнение с април е 21.72 %, а на годишна база – 104.39% . За сравнение категория „Земеделие“ е със спад на месечна база от 17.40%, а на годишна – 1.47%.

126 775 са посетителите на www.bgfermer.bg, от компютър през май. 45 739 – от мобилен телефон и 22 994 от таблет.

 Всички могат да ползват и новия мобилен сайт на адрес http://m.bgfermer.bg.  Той е много по-удобeн за мобилни устройства и съдържа всички текстове, снимки, видео и т.н. от версията за компютър

48% от аудиторията на www.bgfermer.bg са жени, а 52% - мъже , сочат данните на Gemius за май. 27% от аудиторията е с образователна степен магистър или доктор, 16% - с бакалавър или полувисше, 55% - със средно и 2% - с основно образование.

Сайтът е специализиран за новини, анализи и коментари за земеделие и агробизнес, за развитието и проблемите на селските райони.

www.bgfermer.bg предлага актуална информация и полезни, практични съвети за малки и eдри земеделски производители. Информира за най-модерните технологии и практики в световното земеделие. Осигурява и публикува професионални отговори на въпроси, които читателите задават.

От началото на 2017 г. сайтът предлага и форум – своеобразна платформа, чрез която фермерите могат да обсъждат помежду си актуални теми и проблеми на агробизнеса.