Протестите ще продължат - това казаха днес в началото на протеста пред МЗХ земеделски производители от различни браншове, които този път изглеждат внушителна група и които се заканват това да не остане единствения ден на недоволство.

Животновъди от Пернишко заявиха, че в петък - 24 март, ще блокират и магистрала "Люлин" на изхода от София.

Сред недоволстващите са стопани, които отглеждат животни, биопроизводители от Асоциация "Биопродукти", пчелари и други.

Всички те недоволстват от забавянето на парите по мерките за необлагодетелстваните райони и от факта, че не им се позволява да поемат нови агроекологични ангажименти, тъй като пари нямало, заради което и агроминистърът нареди да не се допускат нови кандидати.

Според биопроизводителите от Асоциация "Биопродукти" над 2000 техни членове ще бъдат ощетени и ще останат излъгани относно ангажиментите си. Според животновъдите пасищата пак отиват не там и не при стопаните, при които трябва.

Според една от пчеларските асоциации е добре, че идват избори, защото е видно, че настоящият земеделски министър ще се прочуе с това, че най-бързо и безславно ще му свърши мандатът.

В началото на протеста агроминистър Христо Бозуков не посмя да слезе при протестиращите. Това направи шефката на пресцентъра на ведомството Маргарита Димитрова, която беше освиркана.