В периода 04 – 08 април 2017 г. Министерството на земеделието и храните организира български национален щанд на изложението „ Вино и земеделски продукти” („Wine and Agricultural Products”), което ще се проведе в рамките на 20-я Международен панаир Мостар 2017, в гр. Мостар, Босна и Херцеговина.

Българското национално участие се организира под егидата на Министерството на земеделието и храните, съвместно с Министерството на външната търговия и икономическите отношения на Босна и Херцеговина и Външнотърговската камара на Босна и Херцеговина.

В случай на заявен интерес от страна на производителите да представят свои продукти на националния щанд, МЗХ ще поеме разходите по изпращане на определено количество мостри. Домакините от Босна и Херцеговина предоставят на България стандартно оборудван изложбен щанд от 12 кв.м.

В допълнение се дава възможност на български фирми, производители на селскостопански продукти да изложат своята продукция и на самостоятелно заявен щанд.
Кандидатстването за участие на националния щанд се извършва чрез подаване на Заявка за участие (по образец), подписана и подпечатана от представляващия фирмата, или изрично упълномощено от него лице с представено копие на нотариално заверено пълномощно, които следва да бъдат входирани в МЗХ и изпратени и на електронни адреси: [email protected] и [email protected] най-късно до 27 март 2017 г., до края на работния ден.

Предвид ограниченото място,при необходимост, ще бъде направено класиране на подалите заявка фирми, според критериите, посочени в заявката, като одобрените фирми ще бъдат уведомени до обяд на 28 март 2017 г.

Мостри на продуктите и рекламни материали на одобрените за участие фирми следва да бъдат предоставени:

В сградата на Министерството на земеделието и храните: гр. София, бул. „Христо Ботев“ 55.
КРАЕН СРОК за предоставяне на мостри: 30 март 2017 г., до 13:00 ч.