Дървената мафия води с едни гърди, успели да измъкнат закъсалата кола, но полицаите разкрили нападателите и организатора

Истинска битка се е разразила между четирима горски и банда бракониери на дърва за огрев край шуменското село Дренци. Едната от колата на нелегалните дървосекачи затънала в калта, но спешно на помощ дошла тумба роми в две БМВ-та. „Защитниците” били 9 жени и мъже и успели да изтеглят закъсалия автомобил

В момента, в който имало опасност от сериозен конфликт, горският стрелял с пистолета си и деветимата се разбягала и изчезнали с колите си

Така за кратко дървената мафия водела с едни гърди, защото успели да измъкнат закъсалата кола. Но полицаите после разкрили нападателите, разкрили и тарторът и онзи, който с „щилката” рязал дърветата.

Малко след 19 часа във вторник 51-годишен мъж от село Дренци, който отговарял за горския ареал около селото, чул шум от резачка за дърва.

Обадил се на свои колеги и малко по-късно четирима горски служители отишли до старите селскостопански постройки край селото и на място засекли бракониерите. Те били с два автомобила „Опел Астра“ с шуменска регистрация и „Рено Еспейс“ с търговищка.

При вида на лесничеите бракониерите се опитали да се измъкнат. Водачът на опела избягал, но реното затънало в калта, а до него лежали около кубик нарязани дърва за огрев.

Около 21 часа на помощ на закъсалото рено на място пристигнали две БМВ-та с шуменски регистрационни табели и с тумба цигани в тях.

От колите слезли деветима мъже и жени и започнали да заплашват горските. Някои започнали да думкат по капака на служебния автомобил и да крещят за ги оставят на мира и да не им се месят в „работата”

За да избегне по-голям конфликт 51-годишният горски служител С.С. отправил предупреждение да напуснат мястото. След това възпроизвел изстрел със законно притежавания си служебен пистолет във въздуха.

Чак тогава тумбата роми се отдръпнали. Закъсалото рено обаче било изтеглено с помощта на едното БМВ. Оказало се, че то били собственост на баш тартора.

Проведени са множество издирвателни мероприятия. Установени са всички лица , които са били край село Дренци и са разпитани. Изяснено било кой е организаторът на групата, казаха от полицията. Това е 37-годишният Наско Насков от Шумен. Реното било негово. Установени и разпитани са всички лица, участвали в сечта и съпротивата. С щилката рязал дървата 29-годишният Съби Стойнов.

Насков е проявен с кражби от 1997 г. и е осъждан 11 пъти, включително и за възпрепятстване на служител на Държавното лесничейство. Най -често крадял дърва, един път го хванали и с крадена люцерна.