Така мисли и ТЕОДОР КАТРАНДЖИЕВ от Добрич, който спечели големия приз от томболата за годишен абонамент на в. "Български фермер"

Любомир Коралов,

Една от малкото български фирми, производителки на аграрна техника, РАЛОМЕКС има в своето богато портфолио и позиция, тясно свързана с предстоящия пролетен сезон- навесни щангови пръскачки, както и вентилаторни.

Високопроизводителни, те се отличават с точност и прецизност при изпръскването. Това е, както ни съобщи главният инженер на РАЛОМЕКС РАШИД УЗУНОВ, един интересен коопроект.

Компанията от Завет, съвместно със свой партньор, фирма вносител на италиански компоненти за машини за растителна защита, произвежда навесни щангови пръскачки, серия DEMETRA, и прикачни от серия IZIDA. Те са предназначени за химическа защита на растенията от болести, вредители и плевели.

Пръскането става с разтвори, емулсии и суспензии върху зеленчукови и трайни култури, засети слято или редово в зависимост от проходимостта на трактора. Пръскачките се предлагат с тройни дюзодържачи със стоп (противокапков) клапан. Стандартно са снабдени с италиански помпи и резервоар за измиване на системата.

Щангите на серия DEMETRA са подвижни, повдигат се и свалят ръчно или хидравлично. Те имат и друго полезно качество: могат да се сгъват или разгъват също ръчно.

Пръскачките от серията IZIDA са напълно хидрофицирани и с компютърно управление. Регулаторът на налягане е безстепенен. Резервоарът е от UW-устойчив високо качествен полиамид. Работната ширина на щангите на пръскачките може да е 12, 14 и 16 м, а обемът на резервоара е от 600 до 2500 л. Гаранционният срок е 2 години.

Всички компоненти на пръскачките са от водещи италиански производители.

В пръскачките е съчетано високото качество на компонентите и здравината на конструкцията на щангите.

ВАЖНО ДОПЪЛНЕНИЕ

Раломекс предлага и вентилаторни пръскачки, навесни и прикачни, от 400 л. до 2000 л. Стандартно са снабдени с резервоар за измиване на системата и помпи за високо налягане. Точно едно такова бижу за защита от плевели, болести и вредители на прясно покълналите посеви през пролетта, спечели от томболата на в."Български фермер" ТЕОДОР КАТРАНДЖИЕВ, земеделски производител от Добрич, който познава и високо цени продукцията на фирма РАЛОМЕКС.