Компанията откри деветата си поредна база в Монтана, следващата е в Бургас

Ася Василева

СЪБИТИЕТО:

Компания Мегатрон откри нов търговско-сервизен център в град Монтана. Новоизграденият комплекс за продажба и сервизно обслужване на земеделска, строителна, горска, голф и градинска техника е с РЗП 1885 кв.м. Мегатрон инвестира над 2 милиона евро за изграждане, сервизно оборудване и модерна диагностична апаратура, за да се гарантира висококачественото и бързо обслужване на машините.

Фактически е точно така, но...

Зад тези сухи изречения се крият години работа, милиони левове инвестиции, стотици хиляди доволни клиенти, много труд и професионализъм. Остават неописани много празници и нощи по време на кампаниите, в които момчетата от компанията не са празнували със семействата си, а са били при клиенти, за да им помогнат възможно най-бързо да си свършат работата. Многото напрегнати часове за ръководителите на компанията, в които са се планирали инвестиции и разходи, така че фирмата да остане стабилна на пазара, за да не подведе никога своите партньори, вместо да построят луксозни офиси за себе си. Не се казва нищо за радостта в очите на служителите, когато видят своите машини, трудещи се неуморно на полята на доволни клиенти. Вълнението, когато пристигне нова машина и щастието, когато я предадеш на фермера, който е доверил съдбата на стопанството си в твой ръце. Щастие, но и висока отговорност, която тук не се страхуват да поемат.

Това, което не може да се предаде със сухите цифри е внимание, грижа, отношение, професионализъм и много, много трудови делници. Затова и стотици земеделци от Северозападна България, които можеха да бъдат навсякъде другаде на знаковата дата 10 ноември, избраха да споделят празника по случай откриването на новата база с екипа на фирма Мегатрон. За тях това не е просто нова сграда и нов сервиз, а възможност да срещнат своите приятели и партньори, които са били до тях и в делник, и в празник.

За фермерите е двоен празник, защото няма по-страшно нещо за един фермер от това по време на оран да му се развали трактора или пък по време на жътва - комбайна. В земеделието с пълна сила важи старото правило - ден година храни. Затова за фермера винаги е голям празник, когато фирмата продавач на техниката, с която работи, направи всичко необходимо сервизът да е близо до него. А когато става дума за сервиз, който е изграден по последна дума на техниката с най-модерно диагностично оборудване, по утвърдени световни стандарти, то той може да е напълно спокоен за безпроблемното протичане на своята работа. Точно такъв център откри компания МЕГАТРОН за своите клиенти в Монтана.

СГРАДАТА е на две нива и разполага с шоурум, офиси, конферентна зала, голям склад за части и сервизно помещение за извършване на ремонти. МЕГАТРОН инвестира над 2 милиона евро за изграждане, сервизно оборудване и модерна диагностична апаратура, за да се гарантира висококачественото и бързо сервизно обслужване на машините. Към момента в новия център работят 10 човека, като се откриват нови работни места.

Базата разполага и с модерна конферентна зала, където се обучават операторите на машините. Такива обучения МЕГАТРОН провежда непрекъснато през цялата година.

Така компанията остава вярна на мотото си "БЛИЗО ДО ВАС".

"За нас е чест да имаме възможността да работим на българския пазар за нуждите и развитието на българското земеделие. Затова направихме тази инвестиция в Монтана. Именно малките неща градят голямото доверие! С нас фермерите могат да са абсолютно спокойни за своята работа!", каза управляващият компанията Ифтах Шахам при откриването на базата.

Днес МЕГАТРОН разполага с 9 търговско-сервизни бази и магазини в София, Плевен, Русе, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Добрич, Търговище и новият комплекс в Монтана. Следващата стъпка на компанията е изграждане на нова база в Бургас.

"Правим всичко това, за да знаят многобройните ни клиенти в района, че сме близо до тях. Те го заслужават, каза Стефан Христов, генерален директор земеделска, градинска и голф техника John Deere в компанията. А това е много важно точно тук. Монтана, Видин, Враца, се превърнаха във водещ земеделски район в страната. Характерни за него са големите, над 15 000 дка, наситени с модерна техника, стопанства. Ние влизаме с целия си опит, сила и познания.

Базата като инвестиция е голяма за нас, голяма е и за фермерите от региона. Ние седим стабилно на пазара на земеделска техника в Северозападна България, с над 40 на сто пазарен дял от продадените машини тук. Така че необходимостта от голям и модерен сервиз в този район е голяма. Затова и от двата милиона евро, които вложихме в построяването на базата в Монтана, по-голямата част са отделени за сервиза и за складовата база за резервни части. Районът е известен с кратките срокове за кампаниите, които земеделците имат. Тук или е суша, или вали. Затова ние поемаме ангажимент, когато се налага да обслужваме машините в максимално кратки срокове. Ще се стараем винаги да имаме 100 процента наличност на резервни части".

 Като на всеки ПРАЗНИК и тук не липсваха радостни клиенти, изтъкнати фермери от цялата област и страната, поздравления от ръководството на големите западни фирми, речи, приветствия и пожелания за добра работа. За да поздравят домакините, бяха дошли Силвия Андрес, териториален мениджър John Deere за България и Румъния, Дирк Бернинг, мениджър продажби за Европа в John Deere, заместник-министърът на земеделието и храните Свилен Костов, областният управител на Монтана Ивайло Петров, кметът на града Златко Живков, партньорите на МЕГАТРОН от John Deere и Bobcat, както и над 250 фермери от региона.

"Стъпването на Мегатрон в Монтана ни затвърждава като един от петте центъра за търговия със земеделска техника в България", каза кметът Живков.

Кулминацията на събитието настъпи, когато Ифтах Шахам, СЕО на Мегатрон, зрелищно представи огромният нов четири верижен трактор John Deere 9620RX със забележителните 620 к.с. за върхова теглителна мощ. Машината е уникална както от гледна точка на енергонаситеност, така и по отношение на конструкцията. Изключително мощният двигател, с огромен въртящ момент, е достатъчен за работа с най-големите инвентари. Не по-малко важна, от гледна точка на производителността, е трансмисията е18 PowerShift с 18 предни и 6 задни предавки, която успява да предаде максимално ефективно тази огромна мощност към веригите на трактора. Функцията "мениджър на ефективността" (Efficiency Manager) автоматично управлява трансмисията и двигателя, като избира най-подходящата предавка и оборотите на двигателя, според предварително зададена от оператора скорост на движение.

За финал на събитието домакините показаха уникалния танцов спектакъл на Bobcat. Под музикален съпровод виртуозните водачи на машините демонстрираха забележителните им качества.

Машините с емблемата на американски рис са синоним на бързина и компактност, мултифункционалност и надеждност. 55 години Bobcat внедрява новите технологии и задава посоката на развитие на сектора в тясно сътрудничество с тези, които са свързани със земята. За българския пазар в услуга на българските фермери Мегатрон предлага гама телескопични товарачи включваща модели на 5, 6, 7 и 10 метра. Новото поколение телескопични товарачи Bobcat са проектирани изцяло за земеделска дейност.

Но не само машини продава фирма Мегатрон, а нещо много повече.

Предлага РЕШЕНИЯ НА ПРОБЛЕМИТЕ на земеделците. В компанията знаят, че във времена на криза трябва да намалиш максимално разходите. Но това определено не означава да закупиш евтина машина, а такава, която максимално да оптимизира производството. Такава, снабдена със системи за интелигентно земеделие, системи за дистанционен мениджмънт, които във всеки един момент следят работата на машината и в реално време оптимизират нейните настройки, както и директно предават информацията към сервиза. Тук лидер на пазара е системата Farmsight на John Deere.

След тържественото откриване за фермерите имаше перфектно организирано тържество. Но празничната атмосфера минава и отминава. Остават делата. Сериозният бизнес не спира да инвестира и продължава напред.

А МЕГАТРОН, която е важен ИНВЕСТИТОР в българското земеделие, продължава да изпълнява дългосрочната си стратегия да бъде близо до фермерите. Базата в Монтана е открита, догодина наред е Бургас.

Всяка година компанията открива по един нов търговско-сервизен комплекс. А това е не само от полза за земеделците в съответните райони, но и означава нови работни места за млади и образовани хора, които ще останат в България.

МЕГАТРОН ДНЕС:

180 висококвалифицирани служители;

80 на сто от заетите във фирмата са техници и инженери с висока квалификация, знаещи английски език, които редовно преминават обучение в John Deere;

30 души работят в отдел за резервни части;

46 търговски представители;

100 служебни автомобила, от които 50 са оборудвани за мобилни сервизи;

9 бази в цялата страна, 10-та в Бургас отваря врати догодина.