Всяка година на пазара излизат десетки нови модели трактори. Във всеки от тях са инвестирани много средства, технологии и иновации. Логично е всеки производител да твърди, че именно неговите машини са най-добри и най-високотехнологични и точно те трябва да бъдат предпочетени от земеделците.

Но само някои от тези нови трактори биват отличени в края на всяка година за изключителните си качества след внимателно наблюдение от страна на специалистите.

Една от наградите в бранша на земеделската техника, която се връчва за особени постижения в тракторостроенето е "Трактор на годината".

Връчена за първи път през 1998 г., тя е престижна награда, признаваща технологични постижения в областта на земеделската техника.

Международната награда "Трактор на годината" се дава всяка година от независимо жури от журналисти от селскостопанския сектор от цяла Европа - след прецизна оценка на качествата на номинираните машини на базата на критерии като трансмисия, електроника, хидравлика, комфорт в кабината, иновативни технически характеристики, опции, дизайн и съотношение цена, мощност.

Тази година наградата ще бъде връчена по време на изложението EIMA в Болоня.

Изключително голямо постижение на Deutz-Fahr е, че негови нови трактори са номинирани за победители в цели 2 категории на конкурса.

Deutz-Fahr 6215 Rcshift е финалист в категория "Трактор на годината за 2017".

Всичко в новия Deutz-Fahr 6215 Rcshift е ново. В това се убедиха членовете на журито на конкурса "Трактор на годината" по време на презентацията и тест драйва на машината в Амстердам през септември. Deutz-Fahr 6215 Rcshift е с нов 6-цилиндров двигател Дойц 6.1 Етап 4, с максимална мощност 226 к.с., с нова охлаждаща система, нова предна ос и окачване, нова трансмисия - напълно роботизирана, нова хидравлична система, нова макси вижън кабина и ново пълно лед осветление.

Най-отличителната черта на трактора е концепцията за трансмисията.

Операторът може да избира нивото на превключване на предавките. То се извършва на ново равнище: благодарение на интелигентното адаптивно управление на скоростната кутия, тракторът се приспособява към оператора.

Трансмисията достига 40 или 50 км/ч максимална скорост на по-ниски обороти на двигателя, като по този начин спестява гориво.Всички предавки са лесни за работа, лесни за програмиране и лесни за наблюдение чрез дисплея на бордовото табло. Тракторът предлага първокласен комфорт на кабината. Тя може да бъде фабрично оборудвана с най-модерна технология за прецизно земеделие, а дизайнът носи уникалните черти на студио Джуджаро.

Deutz-Fahr 5120C е финалист в категория "Най-полезен трактор за 2017 г". Той е с двигател Дойц TIER 4 i, 4-цилиндров, с максимална мощност 118 к.с. и е изключително икономичен.

Машината е идеална за всякакъв тип ферми. Много е подходяща за оборудване с челен товарач. Невероятно гъвкав трактор, с уникален дизайн, предлагащ изключителна видимост.

Впечатлява с надеждна трансмисия и с прецизна и ефективна хидравлична система. Топ приоритет при конструирането му е неговата безопасност и лекота на управление.

Тракторите на Deutz-Fahr се предлагат в България от фирма Ири Трейд. Така че към перфектното качество на машините, признато дори от авторитетни международни специалисти, се добавя и безкомпромисното сервизно обслужване на дилъра. Затова независимо дали ще бъдат наградени или не, всички машини на бранда са добрият избор за българския фермер.