Началото на днешната UNIA Group е неразделно свързано с Аугуст Венцки. През 1882 в Груджиац този талантлив инженер и конструктор основава Завод за земеделски инструменти.

Развитието му преминава през много етапи и промени, за да се превърне в UNIA Group с 5 фабрики: в Груджионц, Кутно, Бжег, Слупск и Вроцлавски Канти (Полша).

В тях работят 1350 служители, които всяка годна произвеждат 25 000 машини, достигайки оборот от над EUR 100 000 000. 40 на сто от оборота на компанията е от износ.

Шведска стомана, полски труд

Производството на земеделска техника на UNIA Group се отличава от останалите - за да си добър в него трябва да познаваш добре природните закони, нуждите на земята и земеделските производители. Когато всичко това се съчетае и с най-модерните технологии и научни постижения, става еквивалент на производството на UNIA Group.

Успехът на компанията и сегашната й пазарна позиция се дължат на използваните най-висококачествени материали за производство - шведски стомана, съвременни техники на производство и сглобяване, строги стандарти за контрол на качеството.

Тайната за добрата репутация на компанията се крие и в отдадеността на нейните служители, трудът на няколко поколения, интелектуалния потенциал на инженери и конструктори, опитът, но най-вече сърцето и потта на служителите.

15 години UNIA по българските полета

UNIA Group има изградено партньорство с българската компания Стойчеви от 15 години, с която са изградили отлично предлагане, поддръжка, сервиз и обезпеченост с резервни части на сеялките, торачките, плуговете и култиваторите за българските земеделски производители.

"Имаме изградено партньорство с фирма Стойчеви от вече 15 години и смятам, че това е най-добрият партньор за българския пазар и също така имат перфектно структуриран сервиз, което е важно за нас", каза Матеуш Боровски от UNIA Group.

Портфолио за нуждите на всеки

В заводите на компанията се произвеждат модерни почвообработващи агрегати като плугове, дискови брани, култиватори, компактори и продълбочители. През последния месец бяха проведени множество малки демонстрации с новия обръщателен плуг IBIS XM и утвърдилия се през годините на българския пазар дисков агрегат ARES XL.

Двете машини показаха висока производителност и ефективност върху широк спектър от почвени условия, като напълно заслужиха положителните отзиви на фермерите, както за техните качества, така и за ниската им цена.

Продуктовата гама на сеялките обхваща високопроизводителни механични и пневматични модели, навесни или прикачни, за редово или слято изсяване, конструирани за работа в различни почвени условия.

Тази пролетна кампания беше успешно тествано и новото предложение на UNIA за редови култури - 6-редовата сеялка DELTA.

На различни полета в Северна и Южна България фермерите пожелали да участват в изпитанието на машината останаха впечатлени от точността на полагане на семената, както и прецизността на торовнасящото устройство с вариаторна скоростна кутия.

Сеялката предлага и хидравлично свиване на рамата за по-лесно и безопасно транспортиране, както по черните пътища, така и по републиканската пътна мрежа. Компютърът на машината е Dickey John, който в реално време може да извежда информация за текущо изсяваните бройки семена на хектар, както за всяка изсяваща секция поотделно, така и усреднено за цялата сеялка. Извежда се също и информация за разстоянието на което се полагат семената, отново за всяка секция и усреднено за цялата сеялка.

Други продукти от гамата на UNIA са машините за растителна защита и торовнасяне, които имплементират в себе си най-новите технологии, предлагани от световни лидери като Muller Elektronik. Модерните навигационни системи гарантират точност на работа, съобразена с картата на полето, зададената норма и прилагания материал.

Специално внимание е отделено на животновъдните стопанства, като за тях се предлагат иновативни балиращи машини, фолиращи устройства, косачки и сенообръщачи с висока производителност и ефективност.

Компанията предлага на своите клиенти решения за тяхното стопанство, от първата бразда, през първото засято семе до момента на транспортиране и съхранение на готовата продукция. Гамата от транспортни ремаркета може да задоволи нуждите на всеки стопанин, а произвежданите от компанията силози предлагат решения за всяка нужда от съхранение на продукцията.

UNIA предлага машини за трактори както с мощност 40 к.с., така и с мощност над 300 к.с., разработени да покриват нуждите на малките фермери и съобразени с интензивната работа в големите стопанства.