За поредна година известната старозагорска фирма Булагро машини организира мащабна лятна кампания от демонстрации, имащи за цел да покажат на земеделските производители от цялата страна машини на утвърдили се световни производители в действие на полето, както и да ги запознаят с технологичните иновации в сектора.

Турнето, организирано отлично от фирмата, обхваща общо осем локации във всички основни земеделски региони на страната.

При голям интерес и успех се състояха първите три демонстрации край с. Коларово, Стара Загора, с. Соколово, Карнобатско и плевенското село Вълчитрън.

Днес земеделците от голямото село в Златията Бутан община Козлодуй, ще могат да видят и да оценят как работи техниката и инвентара за всякакви почвообработки, предлагани на българския пазар от БУЛАГО машини.

През август националният демонстрационен тур на фирмата продължава с още четири демонстрации. Едната е на 2 август в с. Неофит Рилски, област Варна.

След това полевият показ ще продължи на 3-и същия месец на полето около Генерал Тошево, а на 4-ти август големият спектакъл от най-разнообразни земеделски дейности, предимно почвообработки, оран, дисковане, сеитба, пръскане, торене, ще се състои край Разград. Финалът на това мащабно събитие ще бъде проследен от множество фермери от Западна България на 9 август на нивите край с. Доганово, община Елин Пелин в Софийското равно поле.

На всичките тези места Фермерите имаха и ще имат възможност да наблюдават в действие техника от най-висок клас на европейски лидери в агромашиностроенето:

- PОЕTTINGER - плугове SERVO 45 и SERVO 6.50, дискова брана TERRADISC 6001, мулчираща сеялка TERRASEM C6 с опция за торовнасяне, къса комбинация от разрохващи дискове FOX 400D и механична сеялка VITASEM 402- иновация за 2016 г.

- HARDI - прикачни пръскачки RANGER, NAVIGATOR и COMMANDER (оборудвана с патентованата TWIN система на HARDI за пръскане с въздушна асистенция), самоходна пръскачка ALPHA EVO

- BADALINI - продълбочители с хидравлично регулиране на дълбочината с дискова секция HERCULES MEGA

- EINBОЕCK - култиватори

- BOGBALLE- навесни тороразпръскващи машини от серии M и L

- SCHАFFER LADER - телескопичен товарач 8610Т, оборудван с кофа или палетни вилици.

По време на демонстрациите бяха и ще бъдат представени и актуалните предложения за есенната кампания в областта на СЕМЕНАТА - високодобивния зимен хибрид рапица Мазари, както и семена от житни култури, производство на фирма БУЛАГРО ЗЕМЯ - пшеница Драгана, Енола, Вулканус, Амикус, Софру, Собел, Солвеиг, Лилия и ечемик Жуп.

По време на тези динамични и интересни демонстрации за всички гости на демосъбитията екипът на БУЛАГРО има и прави специални промоционални предложения не само за техника, но и за препарати и семена.