Използвайте розетки от млади растения

Ако през през миналата година или тази пролет сте засадили нови ягодови растения, но имате пропаднали места в лехата, поправете пропуските сега.

За целта използвайте розетките, които са се образували на върха на ластуните през тази вегетация. Внимателно ги засадете в най-близкото празно място, като заровите въздушните им корени с почва, а вегетационния връх и листенцата останат открити.

Връзката на новото с майчиното растение се прекъсва през следващия сезон, когато се установи, че то е станало самостоятелно.

Когато в близост до празните места няма подходящи розетки, тогава се взема по-силно развито растение, което се разделя на две, които са засаждат отново.

След засаждането притъпчете растенията добре и полейте. До есента поливайте редовно растенията, за да се прихванат и започнат да образуват нови листа. Може да ги третирате и с листен тор, който съдържа основните макроелементи, като е препоръчително фосфорът и калият да са по-високо процентно съдържание.

Интересен начин за размножаване на растенията

Засадете ягодови растения в сандъчета. След като образуват ластуни, поставете ги в самостоятелни саксиики. Ще ги разделите след като новите растения станат достатъчно големи.