Приготвянето на фъстъчената паста е лесно - опичат се фъстъците и се смилат в кафемелачка. Смлените фъстъци се смесват с мед в количество 1:1. Важно е добре да се разбърка сместа до получаване на хомогенна гладка паста. Така вкъщи винаги може да имате
продукт с висока хранителна стойност
Защото, за да бъде храната пълноценна, в нея трябва да има белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини, минерални соли и др. А фъстъчената паста съдържа:
0 мазнини - 52%;
0 белтъчини - 25%;
0 въглехидрати;
0 минерални соли;
0 целулоза;
0 вода;
0 витамините B, D, E и малко витамин А.
ВАЖНО! 3 грама фъстъци съдържат толкова витамин В, колкото 10 грама бирена мая, 15 грама житни зародиши и 75 грама пърнозърнесто житно брашно.
Ето защо е лесно обяснимо защо ароматната фъстъчена паста с мед напомня вкуса на орехи и лешници и много се търси от потребителите.
Начин на консумация
Върху филия хляб, намазана с масло, нанесете слой от фъстъчената паста с мед. Комбинирана с чаша чай, плодов сок или мляко, е перфектната закуска.
Коментари