Екип на в. "Български фермер" Стара Загора

Известната старозагорска фирма Фермер 2000 по традиция ще ще има и сега мащабно участие в международното есенно изложение БАТА АГРО 2015, където ще покаже цялостни технологични решения за всеки земеделец.

Посетителите ще имат уникалната възможност да се докоснат до Manitou MLT 735 от лимитираната серия, произведена по повод производството на 500 000-та машина. Лимитираната серия е от 80 телескопични товарачи на най-продавания в света модел, в специален цвят и със специален отличителен знак 500 000.

Моделът е най-продаваният и в България доказвайки своите високи качества в много от българските стопанства, като сигурен партньор на фермерите. Това е моделът, който неминуемо може да реши голяма част от задачите на съвременните фермери, със своите възможности от 3,5 тона капацитет на повдигане, максимална височина на повдигане 7 метра и хидравлична помпа осигуряваща дебит от 150 литра на минута.

Машината е агрегатирана с двигател DEUTZ STAGE IIIB, отличаващ се с изключителна икономичност и мощност от 122 к.с. Този двигател осигурява изключително висок въртящ момент, нисък разход на гориво, ниски нива на шум и висока производителност. Задвижването е посредством механична скоростна кутия, благодарение на която загубите на мощност са сведени до минимум.

Повлияни от всички тези характеристики много земеделци повториха избора на телескопичен товарач и не е случаен фактът, че в повечето големи стопанства у нас вече работят по 5-6 такива машини.

Премиера на изложението ще направи новият модел от MLT серията на Manitou, MLT 732. Моделът е с максимална височина на повдигане 7 метра и максимална товароподемност 3,2 тона, агрегатиран с двигател DEUTZ STAGE IIIB и мощност от 101 к.с. Със своите технически характеристики моделът се доближава до наложилия се на пазара MLT 735, като в същото време е на изключително достъпна цена.

Комбинацията между механична трансмисия и мощност на двигателя от 101 к.с. предоставя достатъчно ресурс за ежедневната работа във всяка ферма. Не случайно специалистите в бранша го сочат като машина-пример за отлично съотношение цена-качество.

Друг модел, който ще бъде представен на щанда на Фермер 2000 е MLT 634. Този модел е с максимална височина на повдигане 6 метра и максимална товароподемност 3,4 тона и доказалия се двигател DEUTZ STAGE IIIB, с мощност от 122 к.с.

Manitou MLT 634 взаимства високата надеждност и здравина от MLT 735, като е базиран на по-късо шаси, което допринася за изключителната маневреност на машината

Този модел е подходящ за ферми, които имат ограничение в пространството за маневриране, но в същото време изискват високо производителна машина.

Моделите MLT 634 и MLT 735 са универсални, подходящи за трудни терени, а впечатляващите им възможности спомагат извършването на всички селскостопански дейности- хранене на животни, жътвени кампании, товарене и разтоварване. Профилът на гумите, високият просвет и впечатляващото сцепление гарантира работа при най-трудни почвени условия. Моделите разполагат с изключително удобна, комфортна и шумоизолирана кабина, а джойстикът позволява контрол на всички движения с една ръка и без усилия- повдигане и сваляне на стрелата, пълнене и наклоняване, допълнителни дейности за работа с приспособления и движение в посока напред и назад. Широкият прозорец, странично разположеният двигател, ниско разположеното шарнирно съединение на стрелата, както и високото положение на седалката осигуряват 3600 видимост, което гарантира безопасност на всички, които са около машината.

Друг акцент на щанда на Фермер 2000 ще бъдат почвообработващите машини на чешкия производител Farmet. Ще бъдат представени добре познатите дискови култиватори Diskomat и Softer, чизелови култиватори Triolent, продълбочители Krtek и др. Фермерите ще имат възможност да видят и най-продавания култиватор за пролетни култури.

Farmet Kompaktomat извършва до седем обработки

Машината може да се използва преди сеитба, като полето след нея става идеално гладко. В зависимост от нуждите Kompaktomat се предлага с работна ширина от 3 до 16 м с възможност за избор между широка гама работни органи и валяци за постигане на оптимални резултати в зависимост от почвено-климатичните условия.

Другите акценти на Farmet ще бъдат дисковите култиватори Diskomat и Softer. Тези машини осигуряват перфектна обработка на почвата дори с едно минаване, заради патентования от Farmet ъгъл на атака на дисковете. Те перфектно раздробяват и миксират растителните остатъци с почвата, като в същото време се постига отлично заравняване С тези машини могат да бъдат спестени до две стандартни обработки което води до икономия на средства.

Характерно за чизеловия култиватор Triolent, е че работните органи са с пружинно окачване, разположени в три реда. Работната дълбочина може да варира от 6 до 35 см. На разположение на фермерите са широка гама от работни органи, които могат да бъдат избрани според характеристиките на почвата в конкретните региони. Отличителна черта при машините на Farmet, е влагането на специална стомана Extra Steel Line в най-натоварените възли и детайли. През последните години компанията зае водещи позиции както на българския, така и на европейския пазар.

Фермер 2000 ще представи и шведските плугове Agrolux, с модели от 4 и 6 тела от различните серии на производителя. В зависимост от натоварването плуговете могат да бъдат с една или две греди, а просветът на работните органи достига до 100 см и може да бъде настроен изключително бързо и лесно. Дизайнът позволява лесна настройка за необходимата дълбочина и ширина. Плуговете на Agrolux се наложиха на българския пазар с ненадминатата си шведска здравина и постигане на високо качество на обработка.

На щанда на ФЕРМЕР 2000 посетителите ще получат безплатна компетентна техническа консултация и информация за машините от продуктовата гама на компанията. Земеделците ще имат възможност да видят дисковите брани на португалския производител Galucho, който се наложи през годините на българския пазар с доброто качества на обработките. Всички детайли от машините, се произвеждат във фабриката им в Португалия, което е гаранция за качество и дългогодишна експлоатационна работа. Те се предлагат с работна ширина от 2 до 7 м, което ги прави подходящи, както за малки така и за големи стопанства.

Френският производител Caruelle ще бъде представен на щанда на Фермер 2000 с прикачна пръскачка Olympia S320. Моделите от гамата се предлагат с обем на резервоара от 2500 до 6000 литра и с дължина на щангите от 18 до 36 м. Caruelle е носител на множество патенти, които допринасят за високо ефективната работа на машините. И като се вземе предвид постоянното поскъпване на химикалите на пазара, инвестицията в такава пръскачка води до значително съкращаване на разходите за еденица площ.

Фермер 2000 остава верен на традицията да предлага машини на достъпни цени, като доказан пример е турския производител на сеялки за пролетни и есенни култури и окопни култиватори Kurt. Характерното за тях, е че са лесни за поддръжка, с опростена конструкция, което обаче не е за сметка на качеството на работа.