Диана Ванчева

Есенният старт при житните култури започва още преди сеитбата - с обеззаразяването на семената.

За тази цел БАСФ предлага безупречния продукт Кинто Плюс, който може да бъде използван при всички видове житни в една и съща доза - 150 мл на 100 кг семена, заяви търговският представител на компанията за Централна Северна България Любомир Трифонов.

Според него еднаквата доза е голямо предимство и улеснява страшно много земеделските производители, защото няма нужда да пренастройват техниката.

Кинто Плюс е вече безценен продукт за зърнопроизводителите, защото доказано се справя с видовете кореново гниене при житните

Трифонов обясни на фермерите, че препаратът се използва и за успешна борба със снежната плесен и видовете главни.

Кинто Плюс има регистрация и в културата ечемик - като ефикасен препарат срещу ленточната болест и мрежестата петнистост.

Той е наистина уникален продукт, обясни експертът Любомир Трифонов и допълни, че това се дължи на двете му активни вещества от различни химически групи, които осигуряват системно, контактно и проникващо действие и съдържанието на мед, а както е известно медта е първият обеззаразител

Кинто Плюс спомага и за по-добро поникване на житните и по-мощна коренова система.

Ако до тук вече обеззаразихме семената и се справихме с болестите по житните, то дойде ред и за борбата с трудните житни плевели а тя също започва още наесен, дообясни образно пред фермерите Трифонов. 

Корело Дуо е ефикасен хербицид за едновременен контрол на житни и широколистни плевели. Осигурява безупречна ефикасност срещу трудните за контрол райграс, див овес и власатка.

За пълен контрол над широколистните плевели той разказа какъв е ефектът, който фермерите ще постигнат с Арат и Дерби Супер. Най-ефективен срещу самосевки от

Клиърфийлд рапица е Мустанг

Трифонов предупреди стопаните да бъдат внимателни, защото при една топла есен могат да ги изненадат немалко болести - септория, брашнеста мана и др.

Всички фунгициди от портфолиото на БАСФ са подходящи и за есенно приложение, но при проблеми с кореново гниене изключителен ефект има Капало, а срещу упоритите мрежести петна решението е Диамант Макс с най-новия стробилурин F500.

Новина за догодина

БАСФ пооткрехна вратата и за новостите в химията за есенните грижи: Магеос и Систива. Силата на новия инсектицид Магеос се допълва от способността му да действа ефективно и при ниски температури.

Магеос е с изключителен ефект срещу вредните насекоми. Препаратът е с отлична разтворимост и отлична смесимост.

Продуктът е формулиран в ефервесцентни таблетки без миризма и разпрашаване, лесен е за приложение и напълно съвместим с останалите продукти от портфолиото, с регистрация в множество на брой култури рапица, житни, бобови, зеленчуци, кореноплодни, лозя, плодове и др.

Систива е първият фунгицид за третиране на семена. Той е изключителна иновация за ечемик за ранно приложение и старт без болести, особено ефикасен срещу мрежести петна, а ще бъде факт на нашия пазар догодина.